Sinoć se zatvorilo klizalište: Petrinjci su se 44 dana klizali u središtu grada

Autor:Miroslav Šantek
Sinoć je u 21 sat zatvoreno petrinjsko klizalište. U nedjelju navečer, s prvim snijegom ove zime 19/20 i s plus jedan u zraku, Petrinjci su posljednji put ove sezone klizali na ledu postavljenim usred grada.
Podsjetimo se – 7. prosinca prošle godine, nakon četiri sezone klizanja na prostoru Gradskog rukometnog stadiona, Grad Petrinja i tvrtka koja brine o klizalištu Poslovne zone Petrinja su napravili radikalnu promjenu i u sklopu Adventa u Petrinji odlučili postaviti ledenu površinu u središte grada na Trg hrvatskih branitelja. Ograđena površina je bila dugačka 30, a široka 12 metara. Oko nje su bile postavljene drvene kućice za unajmljivanje klizaljki i za gastro ponudu, a klizalište je bilo dobro osvjetljeno i ozvučeno. I ove godine u 44 dana trajanja mnogi Petrinjci su se zabavljali na ledu, a većina ih smatra postavljanje klizališta na ovo mjesto punim pogotkom. Grad je poprimio poprilično urban izgled na tom mjestu, a valja spomenuti i jako dobro okićen okoliš samog klizališta. I zvučnije glazbeno ime – Ivan Zak je zapjevao na dječjem dočeku Nove godine.
Saznali smo i novine koje bi se trebale dogoditi iduće sezone na istom mjestu. Klizalište bi se trebalo malo proširiti, a i drug Tito bi mogao ostati bez svog postolja koje bi ušlo u prostor proširenog klizališta, ali o tom potom. Do iduće zime – doviđenja.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here