Bambija nema, ali tu su Lada, Hrvoje i Dinko – sviraju u Holandskoj kući

Sisački instrumentalni r’n’r trio L.H.D. samo je naizgled novi bend budući da ga čine Lada, Hrvoje i Dinko, glazbenici s preko dvadeset godina iskustva, nekima poznati kao članovi ugaslih The Bambi Molestersa. Trio sprepliće utjecaje nekoliko žanrova: garage, soul, exotica, surf, psihodelije i tvore jedinstven i svjež novi zvuk.
Novi, dvostruki A – singl, objavljen krajem 2019. godine sadrži dvije pjesme: Boiling Water, Dreamy Girl i This Caramel Should Cover The Earth. Objavljen je za nezavisnu etiketu Dirty Old Label zajedno s novom bendovskom podetiketom, Red Drum, kao digitalno izdanje, dostupno za besplatni download, te kao klasični 7“ vinil.
Snimljen je u Sunday Studios u ožujku 2019. godine tijekom snimanja demo verzija pjesama za novi album Off The Grid, koji ujedno i najavljuje.


Kako bi bilo najbolje opisati o čemu je riječ?
L.H.D.: „Nove pjesme su potpuno svježe, otvorene i slobodne. Singl donosi dvije koje će se nekome možda učiniti potpuno suprotne, ali mi upravo u tome vidimo njihovu zanimljivost: kao noć i dan, kao krajnosti između kojih je sve moguće. Same su se izdvojile kao idealan par za singl. Ocrtavaju zamišljeni horizont unutar kojeg će zaživjeti sve ostale pjesme na albumu. Ono što nas najviše zanima na ovom albumu je sloboda u kreativnom postupku, na svim razinama njegova nastanka.“

L.H.D. možete uživo poslušati u sklopu Noći muzeja u prostoru  Gradske galerije Striegl u sisačkoj Holandskoj kući 31.siječnja. Zasvirat će oko 21 sat.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here