Retro prizor za pamćenje: Svi su bili skoro potpuno goli, a iz gomile snijega je iskočila “zvijer”

Autor:Miroslav Šantek
Ova retro priča nas vraća tri godine unatrag, u siječanj 2017.
Bila je to jedna od boljih i “luđih”stvari koje su se ikada dogodile na ovom prostoru gdje se ljube Petrinjčica i Kupa, prilog kojeg bi svaki svjetski medij objeručke prihvatio. Naime, danas nije nikakav problem na bespućima interenta pronaći, vidjeti i pročitati priče o ljudima koji  uskaču zimi u ledena mora, jezera, rijeke… u neposrednoj blizini, u Sisku, svakog novogodišnjeg podneva tamošnji se sportaš Marko Rafaj već godinama tradicionalno kupa u Kupi i svaki put mu se priključuje sve više ljudi. Publika ga pogleda, snimi mobitelima, prođe ih jeza od hladnog prizora i skoknu do prvog toplog kafića. Ali ovo je bilo neštopotpuno drugačije.
Poznato je da je Petrinja nadaleko poznata po nekad rvanju, sada hrvanju i da taj prastari i slabo zastupljen sport prakticiraju malo “jači” dečki. Mnoge generacije Petrinjaca su odvajale svoje slobodno vrijeme i svoje tijelo kroz treninge dovodili do fizičkog savršenstva. Definitivno nije lako biti hrvač, a ovdašnji dečki iz Hrvačkog kluba Petrinja (bivšeg Gavrilovića) imaju i neke svoje zanimljive običaje “čeličenja” zimi koji su srećom ostali zabilježeni na fotografijama.
Jedne noći su nakon treninga, iz tople dvorane, zagrijani i znojni, bosi i obučeni samo u dresove izašli u dvorište ispred dvorane koje je prekrio debeli snijeg i minus, a na tu zaleđenu zemlju je legnuo jedan od njih – poznati hrvač Vinko Kadečka, a ostatak ekipe ga je potpuno prekrio snijegom. Zamislite taj osjećaj. Ležite praktički goli ispod hrpe snijega i držite u ruci komad užeta. I odjednom vas neka jaka sila izvuče iz te hrpe snijega. Ekipa je zajednički jako povukla uže i izvukla Vinka iz snijega. Snimili su taj događaj i postavili ga na društvene mreže. Šaljivo su napisali da petrinjskim ulicama luta zvijer. I da noću iskače skoro gol iz snijega.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here