Nedjeljna solidarnost Mladeži HDZ Petrinja: Čiste se ostaci od požara u kući Marije Butina na Slatini

Autor Antun Petračić

Mariju Butinu (r. 1953.) s petrinjske Slatine u kratko vrijeme od samo tri mjeseca desile su najgore  nevolje: prije tri mjeseca umrlo joj je suprug Mirko, a prije dva tjedna izgorjela unutrašnjost njene kuće. Bez djece i bliže rodbine, živi sama u Ulici  pukovnika Predraga Matanovića br. 25., a bez pomoći i solidarnosti sa strane, uz mirovinu od samo 1050 kuna, ne bi mogla ništa napraviti na saniranju velike štete ugašenog požarišta.

U današnje nedjeljno prijepodne  na humanitarnu akciju čišćenja spaljenih ostataka unutar doma Marije Butina došli su članovi Mladeži HDZ Petrinje za koje predsjednik  Gradskog odbora ove stranke Mihael Jurić kaže kako su pokazali socijalnu osjetljivost, efikasno se organizirali i odmah priskočili u pomoć. Najavljuje širu akciju solidarnosti među svojim članovima.

Spretni mladići  Marin Barić, kao inicijator ove akcije, ujedno i potpredsjednik Mladeži HDZ Petrinje,  Juraj Hrnčević i Stipe Milas složno su skupljali glomazni otpad i brzo utovarili prikolicu s traktorom. Vozilo je  susjeda Antuna Barića, koji se uz ispomoć mladima na utovaru otpada primio sjekire za cijepanje ogrjevnog drveta s hrpe na otvorenom usred dvorišta stradale Petrinjke.

-Vatra me iznenadila  prijepodne, osjetila sam dim u kući, a otvorivši vrata sobe plamen se  razbuktao i proširio, napravio veliku štetu. Dobro da sam ostala živa, vatrogasci su brzo  došli, ali je nastala velika šteta. Ne znam kako ću sama sve popraviti i sanirati – kaže stradala žena.

Zahvaljuje susjedima na dosadašnjoj pomoći i  mladim dečkima na današnjoj akciji, a pohvaljuje i Centar za socijalnu skrb Petrinje  preko kojeg joj je nabavljen novi štednjak, linoleum za pod i ogrjevno drvo. Javili su  iz Komunalnog Petrinja kako će svojim strojem očistiti dvorište i odvesti otpad.

Marija Butina sada boravi i spava u skučenoj kuhinji, uz donirani stol i stolice, a za barem jednu od  uništenih soba trebao bi joj minimum namještaja, krevet, ormar…

Dobri ljudi mogu takav višak  rabljenog pokućstva dovesti na Slatinu, ili se dogovoriti na njen mobitel br. 092/342-3339.

– Trebao bi  ovdje također stručan i voljan zidarsko-ličilački majstor za saniranje čađavih zidova i popravak nagorjele unutrašnje žbuke – među velike potrebe stradaloj Mariji  još jednu važnu donatorsku usluga spominje susjed Antun Barić.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here