“Tigrići” zagrizli jako: Od Samobora do Slovenskih konjica

Ciprić izborio nastup na EP u Mađarskoj

Prošlog vikenda 17.-19.01.2020., u Samoboru, održan je 29.međunarodni turnir Grand Prix Croatia. Jedan od najprestižnijih karate turnira u ovom dijelu Europe gdje je nastupilo u svim kategorijama više od dvije tisuće natjecatelja iz 22 države: Azerbajdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Danske, Izraela, Italije, Kosova, Mađarske, Moldavije, Njemačke, Norveške, Rusije, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine i Hrvatske. Na sva tri dana natjecanja nastupili su i članovi Športskog Karate Kluba Tigar: Nikolina Golomboš, Roko Dumbović, Lucija Bunjevac, Tia Škrljac, Luka Stefano Ciprić i Korina Klarić.

Prvog dana natjecanja, naša Nikolina Golomboš u kategoriji U16 borbe +54kg probija se u četvrtfinale gdje gubi od favorizirane Ukrainke, te kasnije u repasažnoj borbi od protivnice iz Srbije. Roko Dumbović u kategoriji U16 -52kg u prvom kolu gubi pri rezultatu 1:1 zbog prednosti prvog boda.
Drugi dan natjecanja, Lucija Bunjevac izvrsno otvara turnir u kategoriji U18 +59kg pobjedom protiv favorizirane Crnogorke. Lucija nastavlja pobjeđivati sve do četvrtfinala gdje gubi od jake Ukrainke. U repasažnom meču nesretno gubi nakon poćetnog vodstva od iskusne Bugarke. Tia Škrljac u svom prvom nastupu u kategoriji U18 -59kg gubi neizvjesan 1:2 meč od Ukrainke koja ulazi u finale i osigurava nam repasaž gdje Tia pobjeđuje neugodnu Talijanku te u slijedećem meču gubi od favorizirane Bugarke. Jako dobar prvi nastup u U18 za našu Tiu. Za Luku Stefana Ciprića, aktualnog državnog prvaka , ovo je bio drugi izborni turnir za dolazeće Europsko prvenstvo u Mađarskoj. Luka se jakim nastupom kroz tri meča probio do polufinala gdje gubi od starog znanca, Azerbajdžanca kojeg je pobijedio za broncu na zadnjem EP u Danskoj, nakon čega pobjeđuje Mađara i uzima veliku broncu kojom potvrđuje plasman na EP u Budimpešti u veljači.
Treći dan, naša Korina Klarić nastupa u U14 -45kg gdje prvi meč pobjeđuje Bjeloruskinju 5:0 ali drugi gubi 2:5. Izvrstan nastup za našu Korinu koja se priprema za nadolazeće državno prvenstvo.
Pohvale cijelom timu ŠKK Tigar na reprezentativnom nastupu!
Tigrići na Horse Cup-u u Slovenskim konjicama
Danas, 25.01.2020. u Slovenskim konjicama održan je Horse Cup na kojem je nastupalo oko 600 natjecatelja iz ovog dijela Europe, među njima i tri sjajna sisačka tigrića ; Lucija Ferčić, Roza Jelčić i David Dužić. Lucija Ferčić i Roza Jelčić natjecale su se u kategoriji mlađih učenica do 30 kilograma gdje je Roza osvojila srebrnu medalju, a Luce broncu. David Dužić natjecao se u kategoriji mlađih učenika do 30 kilograma gdje se borio s dosta većim dečkima od sebe, ali pokazao je svoju hrabrost pobjedom u prvom meču. Dužić ipak završava kao peti, ali u Sisak nosi titulu najjačeg uramawashija (nožna tehnika) turnira. Davidu, Rozi i Luciji ovo je prvo natjecanjr van Hrvatske i moramo ih pohvaliti jer se iz rezultata vidi da im strani teren odlično odgovara – javljaju za PS portal iz KK Tigar Sisak.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here