Luda noć ispod “stare pošte”: Lipovača na gitari,Galić za mikrofonom, Jagić redar…

Autor:Miroslav Šantek
Priča za rubriku dogodilo se na današnji dan. I to sad već daleke 2007. godine. U Turkulinovoj ulici je u podrumu stare kuće koju su prijeratni Petrinjci zvali “stara pošta” postojala diskoteka zvana Esterium.Vlasnici su osim uobičajenih disco večeri vikendom probali nekako oživiti i koncertnu scenu u Petrinji koja je bila vrlo skromna, pa su tako u ovaj prostor doveli veliko heavy rock ime, poznati bend Divlje jagode koji je napunio podrum ljubiteljima ovakvog muzičkog izričaja.
Bila je to doista luda noć u Petrinji. Vidjeti veliki bend u malom prostoru je san svakog fana nekog benda, a Jagode su u to doba za vokalom imale Peru Galića koji se poslije vratio svom matičnom bendu Opća opasnost. Zele Lipovača, jedan od boljih gitarista prostora bivše države je rasturao svog starog Fendera, kako su se hitovi redali i ruke publike su sve više bile u zraku i sve se na kraju pretvorilo u jedan veliki tulum.
Valja uz ove legende heavy glazbe spomenuti i legendu petrinjskog klupskog redarstva, gospodina Silvija Jagića koji je u to doba bio čuvena i poznata faca na ulazima u razne noćne klubove.I na ovom koncertu je sa svojim kolegama pazio na red i mir.
Bilo je to prije 13 godina, a kući kad si došla ti, znala si da si u zabludi.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here