Ne propustite: Aeroklub Petrinja u Noći muzeja nudi originalan i zanimljiv sadržaj!

Autor:Miroslav Šantek

Hrvatsko muzejsko društvo organizira manifestaciju Noć muzeja u Hrvatskoj od 2005. godine. Idejne začetnice manifestacije Noć muzeja u Hrvatskoj, autorice koncepcije programa i voditeljice projekta su mr.sc. Vesna Jurić Bulatović i mr.sc. Dubravka Osrečki Jakelić, koje u prosincu 2005.g. pokreću akciju kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Od 2007. Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova. U tih 15 godina preko tri milijuna ljudi je pogledalo razne sadržaje, a bez sumnje i ove godine koja je pod geslom i temom velikih obljetnica hrvatskih muzeja će obići jako puno posjetitelja.

Može se reći da je sasvim cool otići do muzeja ili galerije u vašem gradu i pogledati što se nudi, a ove godine Noć muzeja se održava u petak 31.siječnja. A u Petrinji članovi Aerokluba Petrinja su se također odlučili uključiti u ovu akciju i to na vrlo zanimljiv način.

Skok u budućnost –  izložba lego interaktivnih igračaka koje kod djece u razvoju potiču kreaivnost i snalaženje..  Izložbu izlaže Florian Jagić, a  radionica je zamišljena kao slaganje lego kockica iz kreativne posude u kojoj se nalaze kockice ( rezervni djelovi izložbenih primjeraka i nekoliko rastavljenih).
U sklopu izložbe zainteresirani posjetitelji mogu na simulatoru upravljati ultra lakom letjelicom i sletjeti na pistu uz pomoć tehničara . Prednost imaju osobe starosti 14 – 23 godine koje se mogu ove godine uključiti u bespilotni tečaj za teoriju letenja na ultra lakoj letjelici i na zmaju.
8 bitna glazba je ona iz Tetrisa i sličnih prvih igrica i imala je samo 8 tonova od kojeg su se slagali zvukovi. Glazba koja se nalazila u igricama na starim konzolama, ograničena je fizičkom sposobnošću same konzole

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here