Velike promjene u vodstvu Pjevačkog zbora Lira: Ivančicu Malović, Božicu Božić i Ivanu Brebrić zamijenile Katica Kušan, Luana Komlinović i Grozdana Miškulin

Autor Antun Petračić

„Drage moje pjevačice Zbora Lira, iz znanih razloga, a meni zbog ranjenog i tužnog srca, rastajem se s vama. Dajem ostavku na članstvo i dužnost predsjednice udruge“- prve su rečenice u pisanom obraćanju članicama udruge  Ivančice Malović, dosadašnje čelnice ovog petrinjskog ženskog zbora.

– Smrt u obitelji predsjednice I. Malović, a sličan je slučaj i s dopredsjednicom Božicom Božić koja ne dolazi na probe i nastupe, te osobno i zbog svoje bolesti predajem dužnost tajnice – razloge sazivanja i održavanja neočekivane,  izvanredne izborne skupštine PZ Lira, objasnila je dosadašnja tajnica Ivana Brebrić.

U zboru je 20 članica, a njih 17 nazočilo je izvanrednoj sjednici i prihvatile razloge ponuđenih ostavki, te uz svu potrebitu proceduru predlaganja i odlučivanja,  jednoglasno izabrale za novu predsjednicu Katicu Kušan, dopredsjednicu Luanu Komlinović i tajnicu Grozdanu Miškulin. Blagajničke poslove i dalje će im voditi Zora Vujić.

Pismo ostavke Ivančice Malović, koja nije nazočila Skupštini, pročitala je dosadašnja tajnica I. Brebrić.

„ U udruzi sam bila od 1999, i u tih 20 godina neprekidno 17 godina predsjednica. To lijepo razdoblje moga života s vama, drage članice zbora, ostat će zapisano u mome srcu. Zajedno smo s pjesmom prošle cijelu Županiju, proslavile 10 i 20 obljetnice našeg zbora, imale smo puno nastupa, druženja, izleta i prijateljstava stvorenih u našem zboru. U našem gradu Petrinji i Županiji postale smo prepoznatljive po svojim pjesmama, a naročito našim petrinjskim, te dostojanstvenim i lijepim ponašanjem. Uvijek mi je bila želja  da zbor nastavi i dalje djelovati u kulturnim događanjima Petrinje, jer je tradicija Lire oko 50 godina. Koliko god možete ostanite zajedno, jer život je kratak i okrutan. Želim vam svima koje ste od osnivanja i koje ste se kasnije pridružile, da zajedno proslavite 30 obljetnicu. Čestitam novom vodstvu zbora i želim da vas još dugo okuplja i bude na ponos našem gradu Petrinji“- napisala je dugogodišnja predsjednica I. Malović, Odlučila je odustati od pjevanja i javnih nastupa nakon nedavne iznenadne smrti 27-godišnjeg unuka.

Pjevački zbor Lira i s novim vodstvom nastavlja dosadašnjim djelovanjem  i sličnim repertoarom. Na izbornoj sjednici govorilo se o kontinuitetu njihova prepoznatljivog programa i uhodanih mjesta i vremena nastupa, a očekuje ih  skorašnje obilježavanje maškara, Valentinovog, Dana žena itd.

S dužnosti dopredsjednice društva sada je dodatnu obvezu dobila Luana Komlinović, koja i dalje ostaje  glazbeno-stručna voditeljica, predlagat će repertoar, ali će se sve usuglasiti i dogovoriti s članicama. Članarina im ostaje nepromijenjenih 25 kuna mjesečno, probe i dalje imaju u ustupljenoj dvorani Doma za starije i nemoćne osobe, a jedino je termin novi – umjesto naviknutog četvrtka sada su odlučile dolaziti svakog ponedjeljka u 17 sati.

Na tome mjestu i tada – PZ Lira Petrinja u svoje redove prima nove  članice!

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here