Ustrojavaju se nova vijeća mjesnih odbora: Jelenko Radmanović je predsjednik Gornje i Donje Bačuge, Grabovca Banskog i Velikog Šušnjara

Autor Antun Petračić
Banovinska sela Gornja i Donja Bačuga,  Grabovac Banski i Veliki Šušnjar od danas imaju svoje zajedničko novo Vijeće mjesnog odbora od pet članova.
Konstituirajuća sjednica  održana je u Velikoj gradskoj vijećnici Petrinje, na poziv predsjednika Gradskog vijeća Nenada Radoševića, kojeg je za to opunomoćio gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Sjednici je nazočio i tajnik Grada, predsjednik Izbornog povjerenstva iz listopada 2019. Zdravko Kuljanac, a  članovima ovog VMO čestitala je osobno i zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb.
U lanjskim jesenskim izborima za gradske četvrti i mjesne odbore Grada Petrinje u izbornoj jedinici  Bačuga-Grabovac sudjelovale su tri liste, od kojih je četiri mjesta dobila Narodna stranka-reformisti ( Jelenko Radmanović, Nikola Janjanin, Zoran Polimac, Dragan Milobratović) i jedno SDP (Gojko Rajšić), a izvan sastava ostao SDSS.
Nositelj liste Reformista  Jelenko Radmanović vodio je glavni dio sjednice uz jednoglasno prihvaćanje Pravila  VMO i tajnih izbora za predsjednika u kojima je dobio četiri glasa, a jedan Gojko Rajšić.
-Od nas petero očekujem velik posao i visoke ciljeve. Među njima su važni obnova, uređenje i sanacija dotrajalih i neodržavanih društvenih domova  u Donjoj i Gornjoj Bačugi, te Velikom Šušnjaru. Radit ćemo i na svim ostalim potrebama naših sela i mještana- rekao je novi predsjednik J. Radmanović.
Živi u Donjoj Bačugi i u seoskom OPG-u bavi se poljoprivredom, ratarstvom i stočarstvom. Trenutno  tovi 11 muznih krava, a mlijeko otkupljuje varaždinska Vindija.
Slijedom postizbornih obveza za mjesnu samoupravu Grada Petrinje idući tjedan slijedi slično utemeljenje novih VMO: u ponedjeljak 3. veljače u gradsku vijećnicu pozvani su  članovi Glinske Poljane, Slane i Vratečkog, a u utorak je odvojeno konstituiranje VMO Blinja-Moštanica i VMO Brest Pokupski.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here