Autor:Miroslav Šantek

Mi koji smo bili tamo nikad nećemo zaboraviti tu atmosferu nevjerice i tuge. Poziv je stigao rano tog jutra 31.siječnja 2009..Nešto se strašno dogodilo,neka tragedija, negdje kod sela Župić – tako je bilo javljeno iz redakcije Večernjaka u kojoj sam u to doba radio.  I doista,na samom ulazu u selo Župić, iza dvorišta kuća i na početku velikog polja koje dodiruje cestu koja vodi prema Mokricama i Nebojanu na snijegu prekriveno je ležalo beživotno tijelo mladića Dine Koljaje koji je smrtno nastradao u lovu od zaostale mine iz tih nesretnih devedesetih godina. Svi su bili tužni, mračna lica na rubu plača – Dino je tek bio završio srednju školu i tek ga je čekao život………..

Dino je bio petrinjski sportaš, a njegova tragična smrt je tih dana zavila u crno cijeli ovaj kraj. Međutim,njegovi prijatelji, dečki iz kvarta Kaniža su odlučili da spomen na njega nikad ne prestane. Svake godine ga se prisjete održavanjem memorijalnog malonogometnog turnira, a tu tradiciju će održati i sutra, 1.veljače. Evo što ovim putem preko PS portala upućuju petrinjskoj javnosti:

U subotu, 01. veljače 2020.g. u dvorani Srednje škole Petrinja s početkom u 12h održat će se dvije memorijalne malonogometne utakmice između Dininih prijatelja iz petrinjskog kvarta Kaniže i njegovog Košarkaškog kluba Petrinja. Malonogometne utakmice održavaju se povodom jedanaeste godišnjice pogibije i sjećanja na dragog i neprežaljenog prijatelja i sportaša Dinu Koljaju.

Okvirna satnica utakmica:
12h- dolazak ekipa
12:10h – prva malonogometna utakmica, Kaniža Mladi vs. Kaniža Stari
12:55h – druga malonogometna utakmica, Kanižanci vs. Košarkaški klub Petrinja

Svi ste dobrodošli i vidimo se u što većem broju.

ORGANIZATOR:
KANIŽA MLADI

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here