Skupili se petrinjski dečki – za Dinu

Autor:Miroslav Šantek

Subota je, prvi dan veljače godine gospodnje 2020. Toplo sunce, vjetar i podne sa zvonika starog Lovre svetoga u petrinjskom parku koji otkucava podne. I događaj u obližnjoj sportskoj dvorani Srednje škole Petrinja kakvog rijetko možete vidjeti nadaleko. Naime, skupina prijatelja iz gradskog kvarta Kaniža svake godine organizira – po već 11 put memorijalni malonogometni turnir na njihovog tragično preminulog prijatelja Dinu Koljaju koji je od zaostale mine poginuo u polju prilikom lova u selu Župić 2009. godine. Dino je imao samo 19 godina i to je bila velika tragedija za cijelu Petrinju.

I danas u ovoj dvorani gore svijeće pored Dinine slike, a organizatori su postavili i natpise na zidove, slogan – Dok je nas Dino živi vječno. Okupljaju se gledatelji, tu je i Dinina obitelj, majka Miljenka i otac Branko i rodbina, a Igor Radošević, Dinin prijatelj iz djetinjstva i organizator ovog turnira ispred ekipe Kaniža mladi kaže da nikad neće prestati organizirati ove utakmice i doista, da dok je njih Dino će živjeti vječno.

Po prvi put je ovdje i ekipa Košarkaškog kluba Petrinja koji će se okušati u nogometu , a njihov predsjednik Dražen Vučić se jako dobro sjeća Dine koji je desetak godina igrao u ovom klubu. Bio je jedan od sjajne generacije mladih košarkaša 1990./91. godišta koje je tajnama ovog sporta dobro naučio također pokojni trener Dalibor Davidović. Dino je volio sport. Živio je za košarku i istinski trenirao i volio taj sport u kojem bi danas vjerojatno daleko dogurao – kaže Vučić.

Ali dogodila se tragedija.Ostala su sjećanja i spomen na ovog petrinjkog mladića kojeg njegovi prijatelji nikad neće zaboraviti. A svake godine ih je sve više.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here