Petrinjska sela dobivaju nova vodstva: Ovaj ponedjeljak konstituirano VMO Graberja i zajedničko za Glinsku Poljanu, Slanu i Vratečko

Autor Antun Petračić
 Tijekom današnjeg ponedjeljka 3. veljače  2020. konstituirana su još dva nova Vijeća mjesnih odbora. Uz punomoć gradonačelnika Darinka Dumbovića sjednice je sazvao predsjednik Gradskog vijeća Petrinje Nenad Radošević, a nova tijela mjesne samouprave dobila su naselje Graberje i zajedničko Glinska Poljana, Slana i Vratečko.
Tihomir Bunjan i Vlado Brljačić iz HSS, Stjepan Kušan i Joso Škrljac (HDZ) i Ivan Majcek iz NS Reformista – članovi su novog vodstva Graberja, izabrani s jedne dogovorne jedinstvene zajedničke izborne liste HSS, HDZ, Reformista. Kako je Tihomir Bunjan  „nosio“ listu, dobio je zadaću vođenja konstituirajuće sjednice, na kojoj je tajnim glasovanjem sa svih pet glasova izabran novim predsjednikom VMO. Petero Graberčana također je jednoglasno usvojilo Pravila rada Vijeća, u kojem će mandat obnašati četiri godine, a prema dostavljenim projektima njihove seoske  programe financirati Grad Petrinja iz novoustrojene zajedničke riznice. O tome i drugim najvažnijim zadaćama iz Pravila izvijestio je Zdravko Kuljanac, tajnik Grada i predsjednik Povjerenstva za mjesne izbore, održane u listopadu 2019.
Isto tako  je s osnovama pravila upoznao i  članove VMO Glinske Poljane, Slane i Vratečkog, iz kojih su od 170 birača u ova tri naselja povjerenje dobili  Višnja Jerman, Željko Ilijević i Igor Radušević (HDZ), te Miroslav Dobrinić i Denis Dobrinić (HSS). Članovi HSS nisu nazočili konstituiranju, pa je troje iz HDZ  tajnim glasovanjem za predsjednicu VMO izabralo Višnju Jerman. Time je, uz zahvalu čestitanjem, službena dužnost prestala nazočnom na sastanku Josi Bačanu, dugogodišnjem,  neprekidnom predsjedniku ovih sela još iz zadnjih izbora u 2007. godini.
-U naše prioritete  spada nastavak izgradnje društvenog doma u Slani,  kojem je završena prva faza, a nova sredstva predviđena su u ovogodišnjem proračunu Grada Petrinje. Naša  sela nemaju ni vodovodnu mrežu, što je veliki problem, a „rak boljka“ je dio neasfaltirane županijske ceste, čije rješenje očekujemo u suradnji sa SMŽ i Gradom- o važnim zadaćama rada peteročlanog Vijeća za ova tri  sela rekla je V. Jerman.
 U slijedu sličnih konstituiranja, u utorak prijepodne svoje novo zajedničko VMO dobit će  Blinja -Moštanica, a popodne su odvojene sjednice za vijeća Male Gorice i Bresta Pokupskog.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here