Opasno popodne: vjetar je s krova stare tvornice bacao na cestu velike komade lima

Autor:Miroslav Šantek
Neugodan prizor koji se povremeno ponavlja na istom mjestu ponovo su doživjeli građani Petrinje. Danas oko 16 sati sa krova zgrade Petrinjcima poznate kao stara tvornica Gavrilović, na samu vrlo prometnu Srnakovu ulicu, olujni vjetar je bacio veliku limenu ploču koja da je pala nekome na glavu, mogla je izazvati ozbiljne posljedice.Vjetar je razbacao još limenih ploča po dvorištima okolnih kuća i građani su zvali vatrogasce, a policija je blokirala taj dio ulice tako da je promet bio zabranjen dok su vatrogasci sanirali problem. Nisu baš bili razgovorljivi, ali to je sasvim razumljivo. Na ovom luđačkom vjetru penjati se na visine i popravljati probleme jednostavno nije za svakoga, a ni lako. Čim su završili i sanirali ovaj problem žurno su se uputili na drugi teren – kažu bor se srušio na kuću. I otišli dalje.
Čitatelji PS portala su nam poslali ovu fotografiju. Bor se srušio na kuću u ulici Zlatka Peterneka.
Komad lima koji je pao s krova na ulicu je veličine preko 5 metara i dosta je težak.
Jutros smo baš razgovarali sa gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem o ovom problemu ruševina (više o tome u priči o neodržavanim fasadama koje su se jučer obrušavale na građane u središtu grada), a on sam je spomenuo da je veliki problem Petrinje državno vlasništvo jer država ne održava svoju imovinu.
Ova zgrada nekadašnje tvornice Gavrilović  s koje su poletjeli opasni predmeti na cestu nema nikakve veze s tom firmom. Ona je trenutno u vlasništvu svih nas – Republike Hrvatske.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here