Šest sela zajedno na Banovini: Novo VMO dobili Jabukovac, Tremušnjak, Miočinovići, Mačkovo selo, Dodoši i Donja Mlinoga

Autor Antun Petračić
 U sastavu mjesnog odbora Jabukovca, središnjeg mjesta petrinjske Banovine, još su  i okolna sela Tremušnjak, Miočinovići, Mačkovo selo, Dodoši i Donja Mlinoga. U tome velikom ruralnom prostoru  živi oko 350 stanovnika, a svoje novo zajedničko Vijeće, kao i u svim ostalim mjesnim odborima i gradskim četvrtima Petrinje,  birali su 27. listopada 2019. godine.
Petero  s jedine i jedinstvene liste  NS Reformista-HNS prvu sjednicu održali su u velikoj gradskoj vijećnici Petrinje. Na konstituiranju su se okupili Radomir Krajčinović, Milan Kalambura, Lazo Miočinović, Radmila Krajčinović (NS Reformisti) i Vaso Tišma (HNS), a došao je i dosadašnji povjerenik ovog mjesnog odbora Dušan Lukač. Sve ih je sazvao predsjednik Gradskog vijeća Nenad Radošević, opunomoćenik gradonačelnika Darinka Dumbovića.
I  ovo Vijeće radit će po jednoglasno prihvaćenim  pravilima-statutu VMO čije je osnovne postavke izložio tajnik Grada Zdravko Kuljanac, a najodgovorniji je predsjednik  Radomir Krajčinović, tajnim izjašnjavanjem sa svih pet glasova izabran za predsjednika. On je bio i nositelj liste za Jabukovac i ostala sela, a o zadaćama i planovima je  izjavio:
– U šest naših sela stanovnici se najviše bave poljoprivredom, a ima i onih koji rade u tvrtkama, većinom u pilani u Glini. Planiramo riješiti grijanje u domu u Jabukovcu, a struje u domovima Mlinoge, Tremušnjaka i Miočinovića, te urediti zgradu nekadašnjeg  mjesnog odbora. U Mlinozi je najviše mladih, a u ostalim selima pretežno starije stanovništvo. Morat ćemo našem KUD-u Zvuci Banije iz Jabukovca pomoći organizaciju manifestacija i sličnog- rekao je R. Krajčinović.
Novom predsjedniku VMO Jabukovca ovo je prvo političko angažiranje, a među njih petero jedina žena je njegova sestra Radmila.
Proces konstituiranja VMO-a se nastavlja, ovo za Jabukovac je deveto ustrojeno, a prošle jeseni   izabrano je 25 sličnih seoskih i četiri gradske četvrti.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here