Pravi se mrtav

Negdje u pričama o preživljavanju u divljini spominjalo se da je najsigurnije kada te napadne medved pasti na zemlju i praviti se mrtav. Vele, medo će te onjušiti, odmahnuti šapom i nastaviti nekim svojim poslom. Nekako tako pitaju se starije osobe širom Hrvatske kako se ponašati kada ti na vrata kuće ili stana banu nepoznate osobe koje, kako čitamo, harače Hrvatskom pljačkajući najčešće starije i osamljene osobe. „Ne otvarajte vrata nepoznatim osobama.“ Savjetovati će vas policija. Pa kako nećeš otvoriti vrata poštaru, policajcu, porezniku i raznim drugim „značkašima“ ali i onima koji očitavaju potrošnju struje, vode, plina pa i količine gledanosti HTV-a kojeg i tako gledaju samo usamljeni umirovljenici. Jebote, kao da je teško danas navući bluzu na kojoj piše i „Kerleuša“ a kamo li ne „policija“, „pošta“, „inspekcija“, itd. a u svakom jeftinijem dječjem setu za neku „opaku“ igru ima i značka koja lijepo usjajena penzićima-šišmišima itekako imponira kada mu je gurneš na „špijunku“.
„Pucati!“ Tući“! Bosti!“ Goropade se penzioneri na moguću ugrozu.
Ništa od toga dragi moji. Pa zar vi ne čitate portale, slušate radio i gledate programe drugih televizija a ne isključivo javnu? E, na tim drugim televizijama povremeno, što povremeno, svakodnevno vas obavještavaju gdje je, što i koliko u Hrvatskoj opljačkano. Je da ti iz televizijskih vjesti baš nešto i ne pljačkaju umirovljenike bar ne na način da im nasilno uđu u kuću, isprevrću stvari i pokupe ako ima što vrijedno, oni vam pokupe lovu i dobre i prije nego ste pomislili da bi mogao djelić pripasti i vama. A ako im se omakne da ne ispune „normu“ svratiti će i do vaše kuće, razbiti vam monotoniju i pokupiti što se nađe. I, vidite, upravo je u tome problem. Hajde neka netko od vas (nas) izbubeta na svojim vratima nekog lopova. Polomi mu ruke pa zovnu policiju dok mu onaj iz ležećeg položaja previjajući se pokazuje stranačku iskaznicu. To neće zamijetiti prosječni penzić-batinaš ali će nepogrješivo odmah uočiti predstavnik vlasti koji će taj trenutak uočenja zabilježiti kao najrelavantniji dokaz komunjarskog nasljeđa penzića-batinaša. Naravno, velikom će brzinom penzić-batinaš biti osuđen za nasilje a liku koji se je nepozvan pojavio na vratima biti će dodjeljena naknada za duševne i fizičke boli te doživotna renta za nastalu invalidnost. Eto, da ste popustili i propustili uljeza on bi vam, onako, čisto iz navike, isprevrtao stvari, razbio kristalne čaše koje ste dobili još kao vjenčani poklon a mobitel bacio u WC školjku zgrožen činjenicom njegove pretpotopne starosti. Uzeo bi vam samo ono što ste sakrili u blago ubuđalu hrpicu odjeće koju ste namjenili da vas obuku kada nastupi „onaj trenutak“ a s to nešto teško ušteđenih para plate troškove ukopa i, ako ostane, počaste ožalošćene.
Stoga, dakle, prebacite kanal i pogledajte tko krade u Hrvatskoj da bi bili sigurni i da se, eventualno ne upustite u avanturu da nekog, ne daj Bože, upucate, drmnete, bocnete nožem. To su vam, dakle, oni koje ste vjerojatno zaokružili na izbornom listiću prilikom posljednjih izbora koje nikada ne propuštate. Ili se, jednostavno, srušite pred vratima i pravite se mrtav. Ako tu foru puši medved možda će i ovi. Svežderi su, naime, sličnih navika. Samo će vas prekoračiti, isprevrtati stvari i otići nekim svojim poslom. S druge, pak strane, budite sigurni da ća vas se i takvog mrtvog, mrtvijanog sjetiti na slijedećim izborima. Jamčim vam da će te opet glasovati upravo za njega.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here