Prošireno i produženo skijalište u Hrastovici: Na Vrelu je sve spremno- čeka se samo snijeg!

Autor: Antun Petračić
„Pri kraju godine, 27. prosinca 2019. nekoliko članova na vučnicu je postavilo  sajlu skinutu zbog ljetnih radova proširenja i produljenja staze. Ručno su poravnane neravnine nastale od strojeva koji su čupali korijenje i izvlačili ih sa staze. Isprobala se vučnica, provjerile utičnice, rasvjeta skijališta i obavili drugi zadnji pregledi za početak sezone. Sve smo pripremili u očekivanju snijega, a još ga nema ni u veljači“ – kaže Zlatko Sigur, predsjednik  Skijaškog kluba Vrelo u Hrastovici.
 U njihovu seoskom Narodnom domu Stjepan Radić na  redovitoj godišnjoj skupštini ovog jedinog ski kluba u Sisačko-moslavačkoj županiji  još je pojasnio kako su ljetos po obronku Vrelo povrh Hrastovice dva dana velikim bagerom  HV iskrčena stabala i uklonjeno korijenje, čime je skijaška staza dobila novi dodatni prostor. Svega desetodnevni lanjski  snijeg u veljači donio je kratkotrajno veselje sanjkašima i skijašima, a u tome vremenu ipak je trener Damir Božićević uspio djeci i mladeži održati osnovnu školu skijanja.  Tijekom 2019. surađivalo se s Petrinjskim sportskim savezom, a organizirano preko kluba članovi su tri puta odlazili na skijaške izlete: jednodnevni na Roglu u Sloveniju, tjedni u francuske Alpe i trodnevni u Vald di Fasso u talijanske Alpe. Od predviđenih planova jedino je izostao tradicionalan skijaški bal…
Lani je udruga raspolagala s 14.000 kuna,  sada još ima 20.200 kuna, a skupit će se sredstva i od godišnje članarine po 50 kuna za pojedinca i 100 kuna obiteljska. Isti iznos plaćat će  i za 2020., o čemu je na skupštini donijeta jednoglasna odluka, a uplatu primale Nada Korečić i Ljiljana Sigur.
Svi u Ski klubu u velikom su i nestrpljivom očekivanju prvog ovogodišnjeg  snijega po svome Vrelu. Kako ga nema, pa nema, a da ne „zaborave“ skijati, proteklog vikenda organizirano su u punom autobusu putovali  na jednodnevno skijanje u Austriju.
Godišnjom skupštinom  skijaša Hrastovice, s članovima iz Petrinje, Siska, Zagreba… otvorena  je „sezona“ sličnih zimskih izvještajnih skupova pet udruga u ovom prigradskom naselju. Već danas, u subotu, okupljaju se članovi i gosti DVD, a u nedjelju popodne skupština je KUD-a Hrastovačka gora. Ove tri udruge udružile su sredstva za trodnevno vikend grijanje  dvorane doma Stjepana Radića, a za svoje godišnje skupštine slično će troškove goriva podijeliti nogometaši i planinari. Predstavnici svih tih udruga nazočili su sinoćnjem ocjenjivanju rada skijaša u 2019. i prihvaćanju programa-planova za ovu godinu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here