Svejedno mu je radi li frizuru nekoj glazbenoj zvijezdi u Londonu ili mladoj Petrinjki: Mijo se družio s petrinjskim frizerkama

Autor:Miroslav Šantek
Upišete li u internetsku tražilicu ime Mijo Majhen, dobit ćete impresivan broj tekstova iz različitih publikacija, a sve se slažu u jednom – taj dečko od 33 godine je proslavljeni hrvatski frizerski majstor, jedan od domicilnih najboljih stilista, nazivaju ga kreativnim genijem koji je brinuo o frizurama mnogih pjevačica, manekenki, poznatih osoba od njegovog rodnog Varaždina pa do Londona ili Pariza. U tom svijetu Mijo je vrlo poznata faca i vrlo tražen majstor koji posla ima preko glave.
Stotinama kilometara dalje od europskih modnih pista, na početku petrinjske Kučerine ulice sjedim u frizerskom salonu s Vlatkom Pavičić Šimić, predsjednicom  Ceha frizera i kozmetičara unutar Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, a na zidu iznad nje visi friška ukovirena zahvalnica i priiznanje o završenom seminaru kojeg je održao taj frizerski mag – Mijo Majhen. Naime, Vlatka ima zamisao o jedinstvu svih salona i djelatnika, o njihovim dobrim odnosima, o razmjenjivanju tehnika rada, o savjetima i pomoći, pa joj je tako palo na pamet da u Petrinju  dovedu neku poznatu osobu iz njihovog poslovnog svijeta koja bi im mogla biti dobra inspiracija i motivacija za daljnji rad i koja bi im mogla dati i vrlo korisne savjete i poazati im tehniku. Njena ideja je naišla na dobro tlo kod ostalih članica udruženja, Vlatka je nazvala Mijin telefonski broj i iznenadila se kako je ta “faca” ustvari vrlo komunikativna i ljubazna osoba koja je rekla da nema problema i za par dana Mijo se pojavio u Petrinji.
U prostorija udruženja  obrtnika Grada Petrinje, u kući odmah preko puta glavnog ulaza u gradski park Mijo je čak 5 i pol sati okupljenim petrinjskim frizerkama objašnjavao tehniku i pokazivao im kako on to radi. Sve domaće frizerke su bile i više nego zadovoljne ovim seminarom i sve su shvatile da taj čovjek je ustvari samo jedan od njih, njegovo ponašanje je bilo vrlo ljubazno i srdačno, baš kao da i nije taj lik kojeg upravo naziva neka glazbena zvijezda da joj napravi izgled frizure za večerašnji koncert u Londonu,već je te iste stvari radio na tri domaće cure koje su bile modeli:Lucija Marčinko, Lea Telar i Iva Čerpnjak.
Nakon seminara cure su Miju malo provele kroz Petrinju od kafića na Pigiku do pizzerije u parku, a on je rekao da mu se Petrinja sviđa. Kaže da liči malo na Varaždin po gradnji u centru, ali i da se još uvijek vide ožiljci rata. Saznale su i da je ljubitelj izrade predmeta od gline pa ne bi ga bilo loše upoznati s našim nadaleko čuvenim majstorima seniorom Matom Stanešićem i mladim nastavljačem petrinjske glinene tradicije Valentinom Valentom. Tko zna.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here