Novi ravnatelj:Davor Miholjević

Autor:Miroslav Šantek
Najveća i najbrojnija petrinjska osnovna škola nedavno je dobila novog ravnatelja koji je zamijenio popularnu Ružu Novaković  – svojevrsnog fenomena u školskom ravnateljstvu koja je čak tri mandata zaredom vodila tu školu koja se diči imenom poznatog hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića koji je napravio svojevrsni zanimljivi presedan i ovoj petrinjskoj školi darovao osobno svoje ime još za života. Stari Tadija je došao i potpisao papire u svojoj 100-oj godini života.
Novi ravnatelj je upravo držao neki sastanak u zbornici s učiteljima, a dok sam čekao da se pojavi  u velikoj školskoj auli gledam kako učenici izvode program tjelesnog u ovom prostoru jer je sportska dvorana,baš kao i cijela zgrada škole zahvaćena projektom energetske obnove koji bi trebao jako proljepšati i unaprijediti život i nastavu i njoj. Klinci trče, razgibavaju se, rade neke vrste sklekova sve pod budnim okom i vodstvom profesorice Josipe Trklja – ova škola je vrlo živa.
Davor Miholjević sjedi u stolici ravnatelja, a iza njega je prozor – dio nove stolarije sklopa energetske obnove koji jako dobro odrađuje svoj zadatak, zadržava toplinu i reducira vanjsku buku. Davor je taj novi ravnatelj, dijete nekadašnje Siđine škole i neraskidivim nitima vezan za nju. 15 godina pod njenim krovom radi kao profesor kineziologije i učitelj tjelesno zdravstvene kulture i ima već velika iskustva u nekom obliku rukovođenja jer je bio predsjednik školskog odbora 10 godina u dva mandata i odlučio se kandidirati za mjesto ravnatelja, a njegovi kolege su ga izabrali kao najboljeg kandidata koji će nastaviti Ružin rad s kojom je cijelo vrijeme surađivao, a sama Ruža Novaković je nahvalila njegove organizacijske sposobnosti.
Pred njim uopće nije lak i jednostavan posao. Na njegovom stolu su hrpe papira i računa sa raznih strana, na vrata uvijek netko kuca, telefon zvoni, on je čovjek koji se mora pobrinuti da cijeli ovaj ogromni sustav od čak 584 učenika u ovoj i dvije područne škole (Mošćenica i Mala Gorica) i 82 djelatnika svaki dan pravilno funkcionira. Od same sigurnosti učenika, grijanja i prehrane, održavanja nastave, nabave svih mogućih potrepština, a u svemu tome ju u tijeku i već spomenuta energgetska obnova. Davor meje proveo kroz sportsku dvoranu koja je upravo bila u procesu lakiranja parketa, sve miriši, sve je novo i sve je kako on kaže, vrlo kvalitetno napravljeno, sve bi trebalo biti gotovo u svibnju, a jako je zadovoljan izvođačima radova Stanić graditeljstvo i ostalim firmama koje sudjeluju u obnovi. Uskoro će se početi graditi i studentski dom u susjedstvu – posla i obveza je preko glave.
A tek što je zasjeo u ravnateljsku stolicu, na vrata će mu ovaj tjedan zakucati ekipa iz Zagreba. Ministrica znanosti i obrazovanja u Vladi Republike Hrvatske Blaženka Divjak će sa svojim timom doći u Tadijinu školu na radni sastanak. Želi na licu mjesta vidjeti i čuti što sami nastavnici i učitelji misle o aktualnoj kurikularnoj reformi, što ih “žulja” u njihovom radu, a Davor će ih sve okupiti u zbornici pa nek se popričaju s njom. U svakom slučaju ova petrinjska škola je vrlo medijski zanimljiva.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here