Štulić razveselio fanove Azre: Filigranski pločnici su postavljeni na YouTube

Autor:Miroslav Šantek
Branimir Johnny Štulić je na svoj kanal Petrovic Petar na YouTubeu postavio album “Filigranski pločnici” – dvostruki album njegove grupe Azra iz 1982. godine. Ovim činom Johnny je razveselio mnogobrojne fanove Azre čiji broj i u današnja vremena kad bend ne postoji preko tri desetljeća raste. Naime, Filigranski pločnici su jedan od ključnih albuma cijele nekadašnje ex-Yu rock scene, a mnogi glazbeni kritičari ga smatraju glazbenim remek djelom.
U ovoj priči na prvi pogled ne bi bilo ništa čudno o ovom događaju – tisuće bendova, što nepoznatih glazbenom svijetu, što megapopularnih, postavljaju svoje pjesme na ovaj internetski servis preko kojeg milijuni ljudi svakodnevno besplatno slušaju glazbu, ali sam Johnny je sve do ovog čina bio jedan od onih malobrojnih autora koji svoje pjesme nije htio javno postavljati i zabranjivao je vlasnicima kanala da njegove pjesme postavljaju na YouTube. Tako su mnogi ljubitelji Azre došli “do problema” jer Azrin materijal jednostavno nije postojao na YouTubeu.
U svakom slučaju Filigranski pločnici  su od prije par dana “vani” i dostupni su svakome za preslušavanje. Album u ovom izdanju ima i dodatke za razliku od originala objavljenog na vinilu,kazeti i digitalnom obliku jer sadrži i singlove koji nisu bili dio albuma. Sjajna priča za sve dosadašnje fanove i fini način da se netko potpuno nepoznat sa Azrinom glazbenom ostavštinom zaljubi u nju jer za mnoge ljude je Azra i način života.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here