Ona voli šljokice, crvene štrample, more i svoje ljude…

Gradska galerija Striegl u okviru svojeg Connect/Reflect programa, predstavlja „Crvene štrample“, prvu zbirku pjesama mlade Siščanke Marite Čatić.

Marita Čatić je rođena 30. listopada 2001. godine u Sisku. Nakon završenog osnovnoškolskog obrazovanja u OŠ Braća Ribar u Sisku, 2016. godine upisuje opću gimnaziju u rodnom gradu. Trenutno pohađa 4. razred iste. U slobodno vrijeme uživa u životu. Voli šljokice, crvene štrample, more i svoje ljude. Vjeruje da se sve događa s razlogom. „Crvene štrample“ njezino je prvo izdano književno djelo.

Marita za sebe kaže da je već s 4 godine naučila čitati i pisati, a od prvog razreda osnovne škole piše sastave, priče i pjesme koje izlaze u Modroj lasti i školskom časopisu Plamen. Kao učenica 7. razreda sa svojim literarnim radom „Ja, sedmašica“  prvi put je sudjelovala na Smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola LiDraNo na kojem se plasirala na državnu razinu. Od tada na Smotri sudjeluje svake godine.

No, to nije sve. Marita se od 8. razreda bavi sportskim novinarstvom i do sada je izvještavala s oko 100 školskih sportskih natjecanja (gradska, županijska, regionalna) te 2 svjetska natjecanja (košarka, odbojka), da bi u sklopu projekta „Igram, pišem, lajkam“, postala mentorica mlađim sportskim reporterima.

S ovim priča o Mariti ne završava. Ima se ona još s čime pohvaliti, ali o tome će sigurno biti riječi na promociji. Inače, moderatorica promocije bit će Vesna Rogulja Mart, Maritina profesorica u Gimnaziji Sisak, a izbor Maritinih pjesama čitat će Lorella Banozzi Tubić.

I na kraju jedna obavijest iz Galerije Striegl:

Pošto se promocija održava uoči Valentinova, sve one koji dođu čeka malo iznenađenje!

Vidimo se, dakle, u četvrtak 13. veljače u 19,00 sati na 1. katu Holandske kuće!

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here