Predstavljanje zbornika ‘Umjetnost i ljepota’ u Matici hrvatske Sisak

U petak, 14. veljače s početkom u 18 sati, u prostoru Matice hrvatske Sisak, Rimska 9, bit će predstavljen zbornik radova ‘Umjetnost i ljepota’.

Knjigu će predstaviti: Ivan Sklizović, Berislav Podrug i urednik Tomislav Škrbić.

Autori priloga su Petar Šegedin, Denis Novko, Berislav Podrug, Tomislav Škrbić, Damir Barbarić, Krešimir Brlobuš i Igor Mikecin.

„Uz radove koji sabiru promišljanja na tragu klasičnog filozofijskog pitanja o bitstvu lijepog, zbornik radova Umjetnost i ljepota donosi i studije posvećene pojedinačnim umjetnostima (slikarstvo, glazba), odnosno umjetnicima (Paul Klee, Bela Bartók), koje po svome sadržaju i formi neizostavno pripadaju zamišljenoj cjelini zbornika.
(…) Prva je to knjiga u novoosnovanoj filozofskoj biblioteci Hermes Matice hrvatske Sisak nego i svojevrsni poticaj odnosno poziv sugrađanima za sudioništvo u slobodnom, misaono-duhovnom stvaralaštvu. Naime, kultura se ipak iskonski očituje ponajprije u djelima umjetnosti, religioziteta i filozofije. U skladu s time valja napomenuti da je temeljno poslanje Ogranka Matice hrvatske u Sisku, kao sisačke kulturne institucije, upravo aktivna skrb za kulturu zajednice unutar koje djeluje i prebiva, što u konačnici i nije drugo doli marno zalaganje za nacionalnu kulturu kao istinsko okružje smislenoga življenja“, napisao je u najavi Tomislav Škrbić.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here