Proglašeni najbolji sisački sportaši za 2019. godinu

Autor: Marjan Gašljević

Na svečanosti u elegantnoj dvorani sisačkog restorana „Coctail 2“ u Sisku dana 10. veljače 2020. godine održano je svečano proglašenje najboljih sportaša, trenera i sportskih djelatnika grada Siska u 2019. godini. Grad Sisak s titulom Europskog grada sporta s pravom se kiti tom titulom jer u Gradu djeluje oko 70 sportskih klubova i udruga koje upražnjavaju oko 40 sportova. Sisak se posebno ističe brigom i radom s mladim  naraštajima u različitim sportovima, što je s ponosom naglasila sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček pozdravljajući prisutne nominirane sportaše, sportske djelatnike te predstavnike sisačkih klubova i goste koji su se okupili na ovoj svečanosti. Da Sisak brine o najmlađima i njihovom uvođenju u sport govori činjenica da sisačka djeca već s 5 godina besplatno uče plivati i klizati kroz organizirane škole plivanja i klizanja. Naglasila je i činjenicu da su u 2019. godini provedeni svi najavljeni i planirani programi kako sportskih aktivnosti tako i ulaganja i uređenja sportske infrastrukture gdje je posebno naglasila rješavanje portskog kompleksa „Metalac“ Sisak te privođenje kraju radova na atletskoj stazi na Gradskom stadionu koja će dodatno obogatiti kvalitetu u, prvenstveno, atletici. Posebno raduje najava izgradnje nove sportske dvorane na Zelenom brijegu koja bi u funkciji trebala biti za nešto više od godinu dana jer je „papirologija“ oko dvorane gotova samo se čeka „prva lopata“. „Sa sportom i sportašima mi je najlakše.“ Naglasila je Ikić Baniček: „Njihovi rezultati su uvijek egzaktni i nedvojbeni.“

Nazočne je posebno pozdravio Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska ujedno i sisački dogradonačelnik Marko Krička te predstavio način na koji je Zajednica došla do nominacija i sportskih laureata za 2019. godinu zahvalivši se svim sportašima i sportskim djelatnicima na ulozi u promicanju sporta kao natjecateljskog načina života ali i rekrativnog kao načina zdravog života.

Uz puno pljeska, svečano i dostojanstveno kako to priliči i kako to promiču sportaši proteklo je proglašenje laureata kojima se prigodne plakete i odličja uručili gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, dogradonačelnici Ivica Rendulić i Marko Krička.

Dakle, za 2019. godinu laureati su:

za najboljeg sportaša u 2019. godini izabran je:

 

Karlo Kodrić iz Hrvačkog kluba Sisak

 

za najbolju sportašicu u 2019. godini izabrana je:

 

Nikolina Knežić iz ŠSK HVIDR-a Sisak

 

za najbolju mušku sportsku ekipu u 2019. godini izabran je.

 

                                 Hrvački klub  Sisak

 

za najbolju žensku sportsku ekipu u 2019. godini izabrana je:

 

                                 Športski streljački klub HVIDR-a Sisak

 

za najboljeg mladog sportaša/sportašicu  u 2019. godini izabran je:

 

Rok Malin   iz Rukometnog kluba Sisak

 

 

za izniman rezultat  2019. godini koji ne spada u gore navedene kategorije  izabrani su:

 

  • Špk  Top Step
  • Rukometni klub
  • Streljački klub gluhih „Sluh“
  • Marijan Škledar  ŠSK HVIDR-a

 

 

Za najuspješnija školska društva izabrani su

Školsko sportsko društvo ŠŠD Ribari

Školsko sportsko društvo   ŠŠD Gimnazijalac

 

Nagrade pojedincima za dostignuća u razvoju sporta

 

 

  • Zvonimir Jole Pavičić
  • Zvonko Perković
  • Husein  Bobić
  • Nikola Bjelanović

 

U ime sisačkih sportaša i sportskih djelatnika, a posebno večeras nagrađenih prigodnim riječima zahvalio se poznati sisački sportaš, nogometna legenda Husein Bobić.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here