Would You be my Valentine?

Autor: Aleksandar Olujić

Sutra je Valentinovo, odnosno Dan zaljubljenih kako ga također volimo zvati. I kao što sigurno slutite, ja sam opet u problemima. Radi urođene sljepoće na važnost nekih datuma ženskom spolu i rodu, dan prije ovog DANA ja još uvijek nemam ništa u rukama što bi izabranici srca moga bilo iole prihvatljivo kao simbolička gesta moje ljubavi.

Shitttt!

Napete živce pokušao sam smiriti pivom (dvaput jerbo je situacija vrlo ozbiljna). Treba hitro smisliti što napraviti jer me u suprotnom čeka par mjeseci polarne hladnoće usprkos globalnom zatopljenju koju će doživjeti moja kreditna kartica.

Poprilično nervozan razgovaram s prijateljem. On mrtav hladan veli kako je već ženi svojoj kupio poklon: peglu na paru (zar ima još onih koje nisu na paru) i dasku za peglanje! Dasku je vjerojatno izvadio iz vlastite glave. Ali, o skorom pokojniku (ili vi mislite da dotični može ovo preživjeti) sve najbolje.

Kao i svi osviješteni muškarci 21. stoljeća spas panično tražim na internetu. Upisujem u tražilicu (ok, googlam – zadovoljni?): „što žene vole“.

Rezultati pretrage: film „Što žene vole“, još jednom isto, pa opet, pa opet, pa romantična komedija „Što žene vole“… i onda konačno, kao 200 milijunti rezultat pretrage, piše: Ovih 10 stvari žene zaista žele od muškarca. Odmah klikam na link i između devet gluposti stoji „mali, ali značajni poklon će je razveseliti više od ičega. Pažljivo slušajte što vam govori i s vremenom ćete otkriti kakve knjige voli ili koje joj je najdraže cvijeće.“

Pa jeste li vi normalni. Da sam je sluš’o ne bih ni zuj’o po internetu, mater vam bedastu. Daj napiši nešto konkretno, recimo pola kile čokolade te i te marke, taj parfem za toliko novaca ili nešto slično i adresu gdje se to može naći, kupiti, uplatiti, a ne filozofiraj o knjigama i cvijeću.

U očajanju zovem svog starog. Pitam ga šta bi bilo dobro ženi poklonit za Valentinovo.

„A, šta ti je to Valentinovo?“ pita on.

„Ma to ti je ka nekad 8. mart“, velim ja.

„Šta si opet uprska?“

„Ma ništa.“

„Ako nisi, šta onda imaš kupovat?“

„Joj pape. To ti je danas tako. Na ovaj dan svaki muškarac mora ženi ili curi nešto poklonit. Inače…“

„Eee, ako je tako onda joj lipo kupi gariful i pojdi sa njon na obid u restoran. Ali, neki malo boji, a ne neki di tavaje nisu minjali od kako su otvorili. Razumiš?“

Možda stari ima pravo, mislim si ja, jedino ću umjesto karanfila kupit neku ružu. Ruže su uvijek dobra stvar.

Sat vremena i dvjesto tel. poziva kasnije. Ne da nema mjesta u finim restoranima, nego nema mjesta niti u pečenjari u koju ne bi ušao niti susjedov pesek (glede opasnosti da završi na meniju), a što se ruža tiče – mogu se dobiti tek 15. veljače i svaki drugi dan poslije toga.

Što sad?

Teška vremena zahtijevaju teške, a očajna vremena očajničke odluke.

Odlučio sam dočekati ljubljenu u krevetu, a prethodno se za svaki slučaj dobro istuširati onim gelom koji mi je kupila prije par godina. Iznad kreveta ću staviti natpis:

Would You be my Valentine?

 

PS: Svako oponašanje mog recepta radite na svoju vlastitu odgovornost!

Muškardin od cca 120 kg žive vage

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here