Valentinovo za pamćenje: U društveni dom Bresta Pokupskog priključena pitka voda

Autor: Antun Petračić
Ovaj petak, 14. veljače 2020., dan zaljubljenih, Valentinovo, pamtit će budući naraštaji Bresta Pokupskog. Svako sjećanje na ovogodišnje Valentinovo vraćat će im uspomenu da je toga dana njihov društveni dom priključen na  pitku, sanitarno ispravnu, zdravu vodu iz sustava gradskog vodovoda Petrinje!
U par sati prijepodneva, uhodana ekipa komunalaca  iz odjela održavanja vodovoda i kanalizacije poduzeća Privrede  strojno i ručno, stručno i po propisima, ukopala je sve instalacije i iz nove šahte priključila vodu na trošila unutar doma.
-Do sada smo preko hidrofora iz neadekvatnog vrela crpili tekućinu  samo za tehničku upotrebu. Sada je druga priča, u bojlerima i slavinama doma te u vodokotlićima sanitarnog čvora  ista je voda kao i po cijeloj Petrinji – kazao je sudionik ovodnevnih radova Željko Hrnčević, novoizabrani predsjednik VMO Bresta, ujedno i radnik Privrede.
Novu vodu unutar doma odmah je počela  koristi i seoska prodavaonica kruha, a iz  mreže gradskog vodovoda Petrinje razvedene preko Kupe, u Brestu su do sada priključene  četiri privatne kuće i peti po redu ovaj javni objekt.
– Radove smo izveli   uz odobrenje Grada, koji upravlja cijelom zgradom, pa će uz plaćanje struje sada namiriti troškove vode – veli Ž. Hrnčević.
Vrijednost današnjih radova iznosi 15.800 kuna.
Novo vodstvo  ovog sela, konstituirano prošli  tjedan nakon mjesnih izbora održanih lani u listopadu,  zahvaljuje Gradu na ovom najnovijem poklonu, a trebat će aktualnu vlast i ubuduće jer su  puni planova za boljitak života svojih Brestovljana.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here