Nova vodstva VMO ističu svoje prioritete: Župić obnovu doma, Strašnik asfaltiranje 500 m seoske i obnovu županijske ceste, Mokrice- Međurače autobusna stajališta

Autor: Antun Petračić
 U Velikoj gradskoj vijećnici i ovaj tjedan zaredale su konstituirajuće sjednice novoizabranih vijeća mjesnih odbora sela i naselja s pokupskog i banovinskog dijela Grada Petrinje. Sastanke saziva predsjednik Gradskog vijeća Nenad Radošević kao opunomoćenik gradonačelnika Darinka Dumbovića, nakon pojašnjenja tajnika Grada Zdravka Kuljanca nova vodstva usvajaju pravilnik svojih Vijeća i  biraju čelnike.
Malobrojno s ljudima, ali razduljeno uz vijugavu državnu cestu Petrinja-Glina, selo Župić u svome Vijeću ima tri člana ( još su takva „mini“ Pecki i Sibić). Na jesenskim  izborima lani s dvije kandidacijske liste, dva člana dobio je NS reformisti i jednog HDZ. HDZ-ov je Darko Šmidt, a iz Reformista bračni par Andreja Mrmić-Validžija i Goran Validžija.  Kao nositelj liste s više osvojenim mjesta predsjedavao je konstituiranjem i u tajnom glasovanju s dva glasa izabran za predsjednika VMO.
– Malo smo selo s ostacima društvenog doma kojeg planiramo obnoviti i staviti u funkciju za mlade ljude koji doseljavaju i žive u Župiću – kazao je Goran Validžija.
U izbornom nadmetanju s dvije liste, na  izborima u Strašniku s tri člana prevagnuo  je HDZ ( Dragan Stanić, Ivan Bolun, Josip Pejaković), spram dvoje iz NS Reformista (Tomislav Stanić, Katica Starešinović), a njihovim prethodnim međusobnim dogovorom  jednoglasno su sa svim pet glasova za predsjednika izabrali Dragana Stanića.
Ova petorka  će se složno i zajednički, kazao je D. Stanić, posvetiti poboljšanju života 200 stanovnika Strašnika, s Gradom dogovoriti asfaltiranje još 500 metara preostalog seoskog puta, a u Sisku razgovarati  o obnovi derutne glavne prilazne županijske ceste.
 Vijeće mjesnog odbora Mokrica obuhvaća stanovnike Gornje, Srednje i Donje Mokrice i Međurača, iz kojih su sa 56 glasova  iz HDZ izabrani Tomislav Mitar, Josip Pavlović i Luka Štefulić, a sa 54 glasa HSS-ovci Željko Horvat i Mato Kadić. U glasovanju na konstituiranju Vijeća Tomislav Mitar dobio je tri glasa i u izjavi medijima  kao prioritete njihova zajedničkog dvostranačkog djelovanja naveo potrebu održavanja ceste oštećene teškim kamionima iz kamenoloma Međurače, te izgradnju autobusnih stajališta, osobito važnih za sigurnost podosta djece školaraca- putnika.
Nastavak slijedi, jer će se  sutra u srijedu održati slična konstituiranja novih VMO.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here