Križ-Cepeliš prošao na „popravnom: Za predsjednicu VMO izabrana Petra Pucović, u Novom Selištu je Robert Polanščak

Autor Antun Petračić
Novo zajedničko Vijeće mjesnog odbora susjednih sela Križa Hrastovačkog i Cepeliša u drugom  pokušaju je izabralo svoga prvog, vodećeg člana. Na „popravni“ ispit poslani su 19. veljače jer četiri nazočna (od pet) predstavnika ovih sela  na konstituirajućem sastanku nisu odmah izabrali predsjednika-predsjednicu svoga Vijeća. U omjeru snaga tri mandata HSS i dva iz HDZ tajnim glasovanjem s po dva glasa i time neodlučeno stanje dijelili su  Petra Pucović (HSS) i Josip Krmpotić (HDZ). Tada su jednoglasno usvojili Pravila VMO, pa im je na dodatnom okupljanju ostala samo izborna zadaća.
Grad Petrinje je taj novi sastanak sazvao  tri dana kasnije, u veliku gradsku vijećnicu došlo  je svih pet članova i opet tajnim izjašnjavanjem s dovoljna četiri glasa  za predsjednicu VMO Križa Hrastovačkog i Cepeliša izabrana je Petra Pucović.
– Izgradnja, održavanje i gradnja novih sadržaja komunalne  infrastrukture prioriteti su naših sela, a posebno dječjeg igrališta i  nerazvrstanih cesta – kazala je nova predsjednica P. Pucović. Uz nju su još iz HSS Jelena Kružić i Darko Tonković, a iz HDZ  Josip Krmpotić i Gordana Šarić.
NOVO SELIŠTE JE VEZANO UZ KUPU
Novo vodstvo dobilo je i prigradsko Novo Selište, u kojem su s jedine HDZ-ove liste izabrani Robert Polanščak, Robert Marović, Damir Gudić, Boris Rešković i Luka Bezuh. Uz jednoglasno usvajanje Pravila VMO  oni su se sa svih pet glasova o predsjedniku VMO odlučili za Roberta Polanščaka, bivšeg vijećnika s dva mandata u Gradskom vijeću Petrinje.
-U Novom Selištu nemamo odlazak stanovnika, nego stalni porast, vezan i uz vikendaško naselje uz rijeku Kupu. Do sada je u infrastrukturu kroz selo uloženo osam milijuna kuna, a najveći zahvati su obnova državne ceste, izgradnja nogostupa, rasvjeta, vodovod prema Župiću… U suradnji s Gradom  želimo asfaltirati preostale odvojke prema Kupi, uz koju već imamo travnato igralište, a sami ga održavamo s motornom kosilicom kupljenom preko Grada. Dugoročno je ideja o šetalištu po nasipu od Selišta do gradskog kupališta u Petrinji – rekao je novi predsjednik ovog VMO R. Polanščak.
U gradskoj zgradi Petrinje do sada je obavljeno konstituiranje glavnine seoskih VMO, ostala je  jedino mjesna zajednica Budičina, a slijede Mošćenica ( ima sedam članova Vijeća) i četiri gradske četvrti Petrinje, u kojima je po devet članova.
Pratit ćemo  ustroj i u tim preostalim mjesnim sredinama.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here