Nesvakidašnji slučaj:Petrinja – prekinuta utakmica u 2 minuti

U 12.kolu 2.HMNL-zapad,domaćini Petrinjci iz MNK Petrinjčica ugostili su u sportskoj dvorani Srednje škole ekipu iz susjednog grada Siska – MNK Siscie, a koja je pred prepunom dvoranom i sjajnim uvjetima za igru prekinuta već u 2.minuti. Naime, gosti iz Siska su došli sa samo 4 igrača, a čim je utakmica počela ukazao se nedovoljan broj igrača na terenu gostujuće momčadi (samo2) i poznati  sudac Saša Tomić je prekinuo utakmicu po propozicijama natjecanja. Ovaj slučaj je odjeknuo u futsal vodama i donio mu negativnu propagandu i šamar kakav se ne pamti godinama. Tajnik MNK Petrinjčica Goran Orešković se sa njihovog službenog facebook profila oko ovog slučaja obratio javnosti ovakvim tekstom

PETRINJČICA – SISCIA SISAK (prekid)

Utakmica između Petrinjčice i Siscie večeras je prekinuta u 2. minuti kod rezultata 1:0 za domaće. Sisčani su “doputovali” iz 13 km udaljenog Siska sa samo 4 igrača, pred sam početak utakmice i bez zagrijavanja dali naslutiti da sve ide u jednom pogrešnom smjeru. Samom najavom termina utakmice prije desetak dana, doživjeli smo nevjerojatan otpor i negodovanje iz gostujućih redova, pa i izjave o nedolasku na utakmicu.
Prema propozicijama natjecanja domaćin je obvezan organizirati utakmicu SUBOTOM, od 15:00 do 20:00 sati, ili NEDJELJOM od 15:00 do 19:00 sati. Sve ostalo je stvar dogovora klubova uz odobrenje povjerenika natjecanja.
Na vrijeme smo dobili obavijest Petrinjskog sportskog saveza o dodjeljenom terminu za utakmicu, za kojeg smatramo da nije mogao biti bolji.
Nije bilo niti jedne prepreke da se odigra jedna prava prvenstvena utakmica. Čak ni prvenstvo u velikom nogometu nije počelo za bilo koju ligu, tako da su svi igrači obje momčadi mogli biti na raspolaganju.
U to smo se i uvjerili vidjevši prepunu dvoranu Srednje škole Petrinja i ljude koju su došli vidjeti nogometni spektakl, jer je dugogodišnje rivalstvo Petrinje i Siska nešto što se ne može opisati riječima.
A što su ti svi ljudi vidjeli ?
Vidjeli su jednu SRAMOTU o kojoj će se još dugo pričati u krugovima ove nogometne igre.
Gospodo iz Siska, to se tako ne radi.
Mada ovdje pišemo u množini, zna se dobro režiser ove tužne epizode.
Nije vam prvi puta, ali ipak…previše je.
Niste vi izgubili večeras, izgubila je ova igra koja se zove futsal. Doći na teren sa 4 igrača i u dvije minute još dvojica napuštaju igru zbog “povreda”?
Bilo bi poštenije na vrijeme javiti da niste u mogućnosti odigrati utakmicu iz određenih razloga, to je vaše pravo, a ne ovako. Ovaj vaš cirkus ipak nas košta oko 2.000 kn, kojima moramo podmiriti troškove sudaca, delegata i svih službenih osoba. Prije dvije godine nismo išli u Otočac iz nekog razloga, ali smo kulturno obavijestili o tome domaćina, povjerenika lige i delegata, da ljudima ne stvaramo nepotrebne troškove. Ali za to treba ipak postojati sportska kultura. Mi smo vam došli u Brezovicu 19.11.2017.godine, sa pola juniorske momčadi i pošteno odigrali. Izgubili smo 7:1 i na tribini ostavili kapetana Lovrekovića jer je taj dan igrao prvenstvenu utakmicu velikog nogometa za Majur i nije imao više prava nastupa taj dan. A vaš je Galonja u 12:00 igrao za juniore Segeste u Lučkom, a u 20:00 protiv Petrinjčice, i ne samo on. Nismo se žalili, jer nismo vjerovali da se bavite sličnim igrama. Isto tako protiv Otočca, Karlovca, Lošinja…Comet sve bilježi. Pitamo se da li je i jedno prvenstvo regularno u kojem se vi natječete.
A o ostalim igrama i igricama, u koje ste htjeli i nas uvući nećemo sada, jer im nije mjesto na sportskim terenima.
Ispričavamo se svima koji su večeras došli u dvoranu, a bilo vas je stvarno puno. Platili ste ulaznicu, a niste natrag dobili ništa. Niste ni htjeli uzeti natrag novce koje smo vam nudili na izlazu.
I naši su obrazi bili crveni poput dresova u kojima igramo. Ali na našem je dresu ipak grb koji stoji na srcu i podsjeća nas da branimo boje kluba za kojeg igramo i grada u kojem živimo. A to se, kao ni obraz, ne prodaje.
I mi smo prije dvije godine išli u Bjelovar sa 5 igrača, bez ijedne zamjene. I igrali smo upravo za taj sveti dres i grb na njemu.
Uzeli smo tada ljudima kvalifikacije za prvu ligu, nas petorica. Da smo napravili kao vi večeras, gospodo iz Siska, Bjelovar u Krapinu ne bi trebao ni ići. Ali nismo. Slijedeće smo kolo tražili od saveza najbolje suce Jelića i Kramara, da tu predstavu do kraja odigramo pošteno, jer je Jesenju trebala pobjeda za kvalifikacije. Ta ista pobjeda, koju nismo dali Bjelovaru.
E, tu je ta razlika između nas, i biti će uvijek.
Ovo ćemo što prije probati zaboraviti.
Slijedeće kolo smo “opet” slobodni, pa idemo u Bjelovar, a zatim smo domaćini našim prijateljima sa Raba.
Svima Vama, još jedna VELIKA ISPRIKA zbog ovoga, pozvani ste u dvoranu kao naši gosti. Ulaz protiv Raba je SLOBODAN, a sve vas na ulazu čeka jedno besplatno piće, pivo ili sok.
Veliki pozdrav od PETRINJČICE, koju su večeras
(2 minute) predstavljali:
( s lijeva na desno, gornji red )
ALEN LOVREKOVIĆ, VLADIMIR PEZIĆ, JOSIP GORUP, TONI IVIŠIĆ, MATIJA TOLIĆ, TOMISLAV HERCIGONJA, KOSTA ĐUKIĆ (trener)
( s lijeva na desno, donji red )
GORAN OREŠKOVIĆ (tajnik), DANIEL PEŠKIR, DANIEL MATKOVIĆ, DOMINIK CVIŠIĆ, SVEN KOSIĆ TOLJAN, IVAN BARON, DANIJEL DEKANIĆ I MATEJ PREPELEC.

Uz logistiku IGORA ZGURIĆA, ANTUNA KOLARIĆA, KRISTIJANA HOLSINGERA, JOSU KNEŽIĆA, BOJANA DELIĆA i ZLATKA PAVELIĆA.

…jer mi smo…PETRINJČICA!!!

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here