“Kultura svima”

U maloj vijećnici Gradske uprave održana je tiskovna konferencija povodom završetka projekta Kultura svima. Nositelj ovog projekta vrijednog 795 tisuća kuna bilo je POU Hrvatski dom Petrinja, a partneri u projektu bili su Udruga građanski aktivizam, Gradska limena glazba, HPD Slavulj, Društvo naša djeca Petrinja i Udruga osoba s invaliditetom SMŽ.

Na uspješnom završetku projekta prisutnima je čestitao Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje rekavši:” Uvijek posebnim poštovanjem cijenim tu vrstu rada gdje možemo u jednoj kvalitetnoj sinergiji pridonijeti određenim standardima. Kultura je obično, u svim mogućim rasporedima, pa i na televiziji, zadnja. Međutim, sadržaj kulturnog života je ustvari karakter i osobnost grada i za ovo što vi radite, mi koji vodimo Grad, trebamo reći jedno veliko hvala.”
Darinko Dumbović
Milan Herceg , ravnatelj Pou Hrvatski dom zahvalio svima na suradnji te istaknuo kako su ” kroz ankete, radionice i projekte pokušali smo dati do znanja da Hrvatski dom, kao ustanova, nije svrha sama sebi, nego da je upravo to kuća koja je „hram kulture“ u koju mogu doći svi građani sa svim idejama i svojim prijedlozima gdje onda na taj način možemo pružiti i takvu vrhunsku kulturnu uslugu.“
Milan Herceg
Selma Buljubašić, voditeljica projekta također je zahvalila svim partnerima i sudionicima na projektu istaknuvši: „Svi govore kako kultura nije profitna. Naravno, smisao kulture i nije da bude profitna, njezin smisao je da zadovoljava neke naše unutarnje potrebe koje svi mi imamo i upravo mi je zbog toga drago da je u projektu sudjelovala Udruga osoba s invaliditetom i zajedno s njima smo, u okviru projekta, iznjedrili jednu novu ideju, a to je „Večer jednakih mogućnosti“ gdje osobe s invaliditetom i teškoćama mogu pokazati da mogu biti ravnopravni sudionici u projiciranju kulturnih sadržaja i to je nešto na što sam iznimno ponosna. Dodala je kako je kroz projekt izrađen i Pravilnik o korištenju javnog prostora Pučkog otvorenog učilišta koji je javan , transparentan, svima dostupan te kako svi, pod određenim uvjetima mogu koristiti prostore Pučkog otvorenog učilišta, a zahvaljujući opremi koja je nabavljena u okviru projekta, sada u Pučkom otvorenom učilištu postoji ogroman potencijal za razvoj nekih novih kulturnih ideja i projekata koji će biti na korist široj zajednici.
Selma Buljubašić
O svom sudjelovanju u projektu govorili su i Palma Miličević, predsjednica Udruge „Građanski aktivizam“, Ivana Šalić, asistentica u aktivnostima iz Udruge osoba s invaliditetom SMŽ i Željko Crnković, predsjednik Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“.
petrinja.hr

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here