Steev je strastveni kolekcionar stripova: bez njihovih mirisa, boje i dodira papira pod prstima njegov dan nije ispunjen

Autor:Miroslav Šantek
Taj dečko sa Vrbine prešao je Kupu i skrasio se s druge strane u jednom stanu stambene zgrade na sisačkom Podjarku. Ali kad bi otvorili vrata tog stana jako bi se iznenadili viđenim prizorom. Sve bi više nalikovalo na knjižnicu, a ne privatni stan,osim što su umjesto knjiga na policama uredno poslagani stripovi. On točno zna koliko ih ima, kako se zovu,o čemu se odvija radnja u njima i sve potrebne tehnikalije i podaci – Steve je nepopravljivi kolekcionar, skupljač stripova i bez njih ne može. Bez njihovih mirisa i boje, bez osjeta papira pod prstima njegov dan nije ispunjen.
Imenom i prezimenom Steev Stjepan Bonev je novinar čiji ste glas čuli na radiju, možete ga vidjeti kao voditelja TV emisija, svakodnevni je prizor na društvenim događanjima u Sisačko – moslavačkoj županiji i šire, ali malo tko zna za njegovu životnu strast. To je nešto što se dogodi, rodi još u djetinjstvu, klikne u mozgu ideja o skupljanju stvari, o značkama, poštanskim markama, gramofonskim pločama, stripovima, to je stanje iz kojeg se ne možete i ne želite izvući kad ste već ušli u njega.
Steev je u stanju skočiti u hrpu smeća ako primjeti neki odbačeni strip, mašta o podrumima i tavanima prepunih kutija strip junaka koji mrtve leže jer ih nitko ne prelistava i čita i koji skupljaju vječnu prašinu, a on bi se jako razveselio kad bi mu ih netko poklonio. Steve je i filmofil i dobar poznavatelj elektronske pop glazbe osamdesetih. Lako ga možete pronaći na facebooku. Ako imate tih za vas možda nepotrebnih strip stvari iz djetinjstva,on će ih rado sačuvati za vječnost.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here