Ususret Danu žena:Mihaela Nuhi

Autor:Miroslav Šantek
Rođena u horoskopskom znaku Vage jeseni 1989. u Zagrebu ,originalna “purgerica” Mihaela Horvat, 12 godina je živjela u metropoli, a onda se sa svojom obitelji preselila sa zagrebačkog asfalta u potpuno drugačiji okoliš, na samu granicu Republike Hrvatske,tamo gdje preko Une prelaze vlakovi u mjesto Volinja. Kao malu curicu roditelji su je naučili radu, marljivosti i odgovornosti. Otac joj je stolar, a očarala ju je kuhinja i sva čuda od hrane koja je njena majka po zanimanju kuharica sa životnim radnim stažom u zagrebačkim restoranima pripremala, a kako poslovica kaže da jabuka ne pada daleko od stabla – i Mihaela je završila u Sisku kuharsku školu i posvetila svoj život pripremanju jela.
Mlada se i zaljubila. “Pala” je na čari nekog tipa koji ju je jednom zgodom povezao sa kombijem i s kojim se počela družiti, a taj malo jači i poveći tip imena Liridon Nuhi čiji joj se zaštitnički izgled svidio, postao je i njen životni suputnik, a njihova ljubav je rezutirala rođenjem sina Ylbera (13). Mihaela jedva da je napunila 18 godina i bila je najmlađa rodilja u sisačkoj bolnici, a poslije su na svijet došli i Irman (5) i kćerka Lejla (godinu i pol).Vjenčala se u Makedoniji u Tetovu u svatovima koji su trajali 3 dana i koji su kaže, bili nezaboravni.  Slijedile su godine rada kuharskih sezona na jadranskoj obali gdje je jako dobro ispekla zanat, a onda je nagovorila Liridona s kim živi u Petrinji da se upute u avanturu života i otvore neki svoj biznis, a sve je rezultiralo otvaranjem sada jako dobro poznatog i uhodanog mjesta Fast fooda “Lili” koji se širi, zapošljava dvoje ljudi, a nakon priče o otvaranju ovog novog mjesta na PS portalu, nakon samo pola sata od objave stvorio se red od pedesetak metara ispred objekta što se nikad prije nije dogodilo u Petrinji.
Liridon i Mihaela Nuhi
Mihaela je marljiva,radišna i ništa joj nije teško. Na početku svog poslovnog puta radila je od jutra do mraka, ali se i dalje brinula o troje djece kojima usađuje radne navike. Najstariji sin je prihvatio majčine običaje i sam želi postati kuhar, a već i sam priprema jela, torte i slične stvari. Stigne izaći i na kavu s prijateljicama, ali i sa suprugom i društvom na noćni provod na živu muziku da se oslobode stresa i napetosti. Ona je kako kaže i majka i učitelj i kuhar i pshijatar – majka sa stotinu ruku koja brine o svim stupovima kuće koja je uvijek uredna i čista, a svi računi i poslovi sređeni na vrijeme. Za ovako nešto treba se angažirati “sto na sat” – drugačije ne ide.
Mihaela jednostavno voli kuharski posao u toj mjeri da su i njene djelatnice školovane kuharice nakon mjesec dana provedenih s njom zavoljele svoju struku na potpuno drugačiji način i počele ju jako cijeniti. Za današnji položaj žena u društvu kaže da su žene ravnopravne muškarcima, ali i kroz smijeh dodaje da se muškarac samo piše na papiru u kući kao otac, a u njenom slučaju ona i pere i kuha i čisti pegla i u njenoj kući se sve čeka od žene, ali njoj to uopće nije teško. Jednostavno voli život,svog muža, djecu, kuću, posao i jedna je od onih žena koje su nevjerojatno marljive. Ima ona i planove za budućnost koji joj nose još više obaveza i posla. Želja joj je otvoriti restoran i pripremati jela. Eto, takva je ta kuharica Mihaela Nuhi.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here