Autor:Miroslav Šantek
Kod Đurđice je toplo i ugodno. Rano proljeće prekrilo je malu kućicu smještenu između nesretne prazne zgrade “Petrinjke” i stambene zgrade na petrinjskom Trgu narodnih učitelja. Gledam ju kako vješto radi rukama. Pere, a zatim i nanosi nijansu boje na kosu jedne gospođe koja se s povjerenjem dala u njene ruke – Đurđica je jedna od onih žena koje svoj svakodnevni kruh zarađuju svojim radom i zanimanjem koje su odabrale –  kao frizerke.
Rođena u vrelini ljeta, ova horoskopska račica nije imala potpuno sretno djetinjstvo i ranu mladost. Surovost rata ju je odvela iz njenog stana u središtu Petrinje u prognaništvo na obalu jadranskog mora. Duge godine progonstva i blještavila istarskih pejzaža zamijenio je koncem rata povratak u potpuno razrušeni i depresivni grad i nova priča njenog života. Završila je frizersku školu, uporno pokušavala pronaći posao, putovala na posao u okolne gradove, ponekad čak izvan granica tražeći svoju sreću i sigurnost, a sudbina ju je vezala s njenim školskim kolegom, njenom generacijom Sašom Jovanovićem. Zajedno su tražili poslovnu sreću, stjecali radna iskustva da bi prije nekoliko godina napravili poslovnu simbiozu i zajedno krenuli u biznis u zajedničkom salonu. Tako se stvorio poslovni odnos koji godinama traje i donosi dobre rezultate, imaju svoje klijente, mušterije, ljude koji vjeruju u njihovu stručnost i rad.
Saša Jovanović i Đurđica Perenčević
Njeno ime na grčkom znači “zemljoradnik”, a ona je doista uporna i vrijedna i traje u svom poslu. Đurđica je lijepa Petrinjka, na sredini tridesetih godina svog života, okružena krugom prijateljica s kojima se često nalazi i zabavlja, pobornik je treniranja i održavanja dobre kondicije i zdravstvenog stanja, a možete ju tijekom toplih mjeseci vidjeti i kako joggira nasipom Petrinjčice. Misli da žene i dalje nisu potpuno ravnopravne s muškarcima i o toj temi često razgovara u društvu. U budućnosti se vidi i dalje u ovim frizerskim vodama, želi biti zdrava i fit, a razmišlja i o nekom zajednčkom životu s nekim. Nešto je spomenula….

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here