Konstituirano svih 25 vijeća mjesnih odbora: Mošćenica jedina ima sedam članova, od ponedjeljka na redu gradske četvrti Petrinje

Autor: Antun Petračić

Završeno je konstituiranje svih 25 vijeća mjesnih odbora Grada Petrinje, u kojima je  ovisno o broju stanovnika od tri do pet članova, a zadnje je održano za naselje Mošenica, iz kojeg je  sedmeročlano Vijeće.

Za njega su se na izborima lani u listopadu natjecale  tri liste, od kojih je HDZ dobio 66 glasova, Most nezavisnih lista 23, a  ukupnu apsolutnu pobjedu s 299 glasova odnijela Narodna stranka-reformisti.  Iz nje je u VMO šest članova, a jednog je dobio HDZ. Umjesto vodeće na listi NS-reformista,  gradske pročelnice Ivane Kordić, koja je mandat stavila u mirovanje zbog nespojivosti dužnosti, zamjenik joj je Darko Dumbović. U Vijeću su tako još Anita Begić- Hadžipašić,  Josipa Radišić, Davor Mlinarić, Dario Tome i Darko Lipovac, a iz HDZ Dinko Lovreković.

Kao i  sva ranija konstituiranja  VMO, i ovo 25. sa sedam Mošćeničana  po ovlaštenju gradonačelnika sazvao je predsjednik Gradskog vijeća Nenad Radošević, a   sastanak vodila druga s liste Anita Begić-Hadžipašić.

Jednoglasno je usvojen  Pravilnik o rada Vijeća i tajnim glasovanjem izabran predsjednik. Na mandat od četiri godine sa svih sedam za, ovo povjerenje  dobio je dosadašnji povjerenik Mošćenice Darko Lipovac.

U izjavi za medije kazao je kako su njihovi planovi uvijek vezani za unapređenje sredine i okoline i kompletne infrastrukture u Mošćenici.

– Sada smo i mi “zatrpani” s tom Aglomeracijom koja ide prema kraju i jako smo zahvalni i Gradu i izvođačima radova.Ima dijelova koji još nisu dovršeni, ali  dolazi ljepše vrijeme, proljeće je, pa se radovi intenziviraju, što se već i vidi. Trenutno su u tijeku radovi na sportskom igralištu u Radićevoj ulici, a završetak očekujemo prije blagdana sv. Jakova. Također, imamo problem i s opožarenom školom koju treba rušiti, podnijeli smo zahtjev, čekamo odgovor i uglavnom radimo na tome. Kao i do sada nadamo se dobroj suradnji s Gradom, a sve što smo do sada tražili uspjeli smo realizirati- kazao je Darko Lipovac.

Konstituiranju ovog Vijeća nakratko je nazočio osobno gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, pozdravio se sa svojim Mošćeničanima i čestitao dosadašnjem povjereniku, novom predsjedniku D. Lipovcu.

Za konstituiranje cjelokupne nove mjesne samouprave Grada Petrinje još su ostale četiri gradske čevrti, a prvi takav sastanak za GČ Petrinja II- središte planiran je u ponedjeljek prijepodne.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here