Danas je zabilježen i prvi slučaj zaraze koronavirusom i u Sisačko-moslavačkoj županiji. Naime, 23-godišnji mladić iz prigradskog naselja Petrinje –  Mošćenice, radio je kao pomoćni kuhar u Italiji, a kad se odlučio vratiti u Hrvatsku javio je to svojoj obitelji koja je kontaktirala službe koje su ga dočekale na granici i prevezle do sisačke bolnice tako da s nikim nije imao kontakt. Smješten je u izolacijsku jedinicu bolnice u Sisku i osjeća se dobro. Dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo SMŽ potvrdio je ovu informaciju, a mladi Mošćeničan je 25-a osoba zaražena koronavirusom u Hrvatskoj i pravi primjer odgovornog ponašanja – koronavirusa nema u Petrinji i Sisku jer mladić s nikim nije došao u kontakt!

Na ovu vijest priopćenjem se obratio i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

“Obzirom na informaciju da je registrirana prva osoba pozitivna na koronavirus u SMŽ upravo muškarac iz Mošćenice , koji radi u Italiji, smatram da je to situacija koja zahtjeva ozbiljan pristup, prije svega struke, ali i svih ostalih, od same gradske uprave do svakog pojedinog građanina.
Ne smijemo stvarati paniku među građanima, ali pozivam sve da slijede upute kriznih stožera, sa nivoa države i županije, a mi ćemo u Gradu Petrinji učiniti sve što je potrebno da zaustavimo širenje virusa .
Ovim putem pozivam građane da se pridržavaju uputa koje će dobivati , da shvate ozbiljnost situacije jer upravo svojim odgovornim ponašanjem mogu značajno utjecati na daljnji razvoj situacije u našem gradu, ali i šire.”  

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here