Autor: Marjan Gašljević

Danas, 15. ožujka 2020. godine u Sisku se održavaju unutarstranački izbori Hrvatske Demokratske Zajednice za područje Gradskog odbora Sisak. Gradski odbor HDZ-a Sisak ima jedno biračko mjesto koje je organizirano u prostorijama Stranke. Danas bi na to izborno mjesto svoj glas nekome od ponuđenih kandidata trebalo dati oko 2500 članova HDZ-a s ovog područja.

Već od otvaranja glasačkog mjesta u 8.00 sati članovi stranke su u iznenađujuće velikom broju izašli na biralište. Članovi HDZ-a danas će birati na jednom listiću kandidata za predsjednika stranke između Mire Kovača i Andreja Plenkovića. Za zamjenika predsjednika stranke birači će birati između dva kandidata i to Ivana Penave i Tome Medveda koji se nude na posebnom glasačkom listiću. Na listiću na kojem članstvo treba izabrati 4 potpredsjednika stranke nalazi se 9 kandidata i to: Hrvoje Tomasović, Ivan Kujundžić, Milijan Brkić, Davor Ivo Stier, Tomislav Tolušić, Zdravka Bušić, Ivan Anušić, Branko Bačić i Oleg Butković.

Gradski odbor HDZ-a Sisak na čelu s predsjednikom Ivanom Celjakom organizirao je izbore u potpunosti sukladno trenutačnoj situaciji epidemije korona virusa uz činjenicu da niti u jednom segmentu nije ugrožen demokratski proces izbora. Strogo se vodi računa da se izbjegne gužva i nepotrebni kontakti uz obaveznu dezinfekciju ruku birača koji ulaze u prostor birališta dok su članovi biračkog odbora dodatno zaštićeni.

Na žalost i u ovom sveukupnom okruženju glavna tema je prijeteći virus koji je okupirao cjelokupnu javnost tako da za stranačke teme jednostavno nema vremena i prostora. Članovi s kojima sam porazgovarao zamijećuju činjenicu velikog odaziva članstva tumačeći je zadovoljstvom mogučnosti istinskog demokratskog izbora ujedno se nadajući da će izbori u tijeku ojačati Stranku a da prema onima koji nisu uspjeli u izbornom procesu te onima koji su ima dali potporu suklano njihovim ponuđenim programima i idejama neć biti nikakvih represivnih mjera već, naprotiv, da će se Stranka „otvoriti“ i za šire i sveukupne demokratske procese razmjene različitih ideja i programa.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here