Dobra priča iz Petrinje – 5 tisuća zaštitnih maski je proizvedeno za Petrinjce, gradonačelnik Dumbović planira čak 15 tisuća

Autor:Miroslav Šantek

Žena sa zaštitnom maskom na licu koju je izradila sa svojim radnim kolegicama gleda u veliki objektiv mog starog Canona i podiže palac u znak ustrajnosti i konačne pobjede nad ovim zlom koronavirusa koje je paraliziralo cijeli svijet. U povećoj prostoriji zuje šivaće mašine dok tisuće vrlo kvalitetnih perivih zaštitnih maski od pamuka i poliestera u omjeru 50:50, a taj materijal koristi se i za posteljno rublje bolnica – izrađuje skupina iskusnih djelatnica koje su se dogovorile da rade i devet sati na dan, samo da isporuče ovu vrlo traženu robu ovih dana. Mislav Tadić, jedan od vlasnika firme ove koja se u Petrinji bavi proizvodnjom medicinskog tekstila kaže da su pretrpani narudžbama i da više ne mogu primati nove. Oni su iskusni i kvalitetni u ovom poslu i isporučuju zaštitne maske za gradove, ministarstva, županije i ljekarne, kako bi preko njih bile dostupne građanstvu. Tadić kaže da je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović reagirao na vrijeme i naručio za Petrinjce 5 tisuća maski koje je ova firma uspjela na vrijeme proizvesti, a za idući tjedan Grad Petrinja je naručio još 5 tisuća.

Djelatnice rade i po devet sati na dan zbog velikih potraživanja za zaštitnim maskama.
Po prvih dvije i pol tisuće zaštitnih maski došao je osobno petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović

Mi moramo brinuti o zdravlju i zaštiti naših građana i plan je proizvesti 15 tisuća maski za Petrinjce – kaže Dumbović. Zadovoljan je kvalitetom maski čija narudžba je dogovorena na sastanku Stožera civilne zaštite Grada Petrinje, a poziva Petrinjce da se discipliniraju i da oni koji doista ne moraju biti bez razloga na ulici da ostanu kod kuće sa svojim obiteljima i da eventualno ne prenesu nešto što bi ugrozilo stariju skupinu i sve ostale koji su kronični bolesnici.

Gradonačelnik Dumbović je vrlo aktivan u novonastaloj situaciji oko koronavirusa. Njegova zamisao je kupiti čak 15 tisuća maski za Petrinjce.

Zaštitne maske će biti podijeljene djelatnicima i korisnicima gradskih ustanova, tvrtki i udruga Prvih dvije i pol tisuće maski su odveženi i podijeljeni udrugama koje komuniciraju kroz onaj dio projekata u kojima gerontodomaćice obilaze starije i nemoćne koji su rizična skupina kad je koronavirus u pitanju, a prve maske su podijeljene Uduzi Naš život čija je predsjednica Rada Vlak zahvalila na ovoj donaciji.

 

Maske su dobile članice Udruge “Naš život”
I djelatnici gradskih komunalnih poduzeća Komunalac i Privreda sad su opskrbljeni zaštitnim maskama.

Zatim je gradonačelnik podijelio maske i direktorima Komunalca i Privrede, Vladi Lovrekoviću i Zoranu Zechneru koji će maske podijeliti svojim djelatnicima, a u ovom “prvom valu” podjele maske su dobili i djelatnici firme Pet Plus koji upravo rade na enegetskoj obnovi upravne zgrade Komunalca i Privrede. Ovaj koristan i čin za pohvalu će se nastaviti i sutra.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here