U samoizolaciji 370 osoba u SMŽ – problem stvara velik broj kršenja mjera samoizolacije

Župan Ivo Žinić je u četvrtak, 19. ožujka 2020. godine, zajedno sa svojim zamjenikom i načelnikom Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Romanom Rosavcem, održao Sjednicu Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije u Hotelu Panonija sa svim članovima Stožera kao i s načelnicima Stožera civilne zaštite gradova i općina.


Župan je naglasio kako se ovog trena svi žitelji nalaze u vrlo ozbiljnoj situaciji, ali kako ne treba stvarati paniku te pozvao sve na odgovorno ponašanje jer tada neće biti većih posljedica. Na sjednici se razmatrala mogućnost, ukoliko dođe do većeg broja sumnjivih osoba ili zaraženih koronavirusom, o mogućnosti otvaranja određenih objekata u pojedinim gradovima i općinama, odnosno karantena. Istaknuta je i Odluka o zabrani rada određenih ustanova, određenih ugostiteljskih objekata, dok će za izvršenje istih biti nadležni Stožeri civilne zaštite jedinica lokalne samouprave koji će voditi brigu o tome kako bi se odluka Vlade ispoštovala u cijeloj županiji onako kako je propisana. Također dana je preporuka Stožerima CZ gradova i općina da strogo slijede smjernice i preopruke nadležnog Županijskog i Nacionalnog stožera.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno je 5 pacijenata od kojih su kod 3 pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne. Do sada je uzeto 40 uzoraka za laboratorijsku pretragu na novi koronavirus. Novooboljelih nema.Povećava se broj osoba pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije kod kuće u trajanju od 14 dana te trenutno imamo 370 osoba pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije kod kuće.

Suočeni smo s većim brojem kršenja propisanih mjera provedbe zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući što može anulirati sav do sada poduzet trud u sprječavanju pojave i širenje ove bolesti, stoga apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here