U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak smješteno je 5 pacijenata od kojih su kod 3 pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne. Navedeni pacijenti su dobrog zdravstvenog stanja, duže su u bolnici i po negativizaciji nalaza bit će pušteni kući. Novooboljelih nema.Suočeni smo sa sve većim brojem stanovnika naše županije koji se vraćaju iz europskih zemalja gdje je prisutna COVID-19 infekcija.

Molimo ih da se pridržavaju svihpropisanih mjera i da provedbu zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući strogo poštuju. Neka nipošto ne posjećuju svoje bližnje u domovima umirovljenika. Domovi umirovljenika veoma su rizična mjesta i tu posjete moraju biti strogo zabranjene jer su pripadnici starijih dobnih skupina najugroženiji dio stanovništva kod infekcije novim koronavirusom (SARS-CoV-2).

ZA SVE STANOVNIKE ZABRANJUJE SE ZADRŽAVANJE NA JAVNIM MJESTIMA. PROVEDBU NAVEDENOG KONTROLIRAT ĆE DJELATNICI POLICIJE,HGSS-a, VATROGASACA I OSTALIH SLUŽBI TE NAVEDENO ĆE BITI SANKCIONIRANO OD STRANE NADLEŽNIH TIJELA.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenog nadzora jer tako se sprječava pojava i širenje ove bolesti.

 

Načelnik Stožera civilnog stožera Sisačko-moslavačke županije doc. dr. sc. Roman Rosavec v.r.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here