Sigurnije po noći ( i u magli) uz sjevernu zaobilaznicu Petrinje: Novi stupovi na raskrižju, LED rasvjeta po cijelom mostu preko Kupe

Autor: Antun Petračić

Za vrijeme ove globalne virusne pošasti korone ne stoji baš sveukupni rad ljudi. Ima obveza i  potreba koje se ne odgađaju, unatoč velike opasnosti za zdravlje osobno i onih oko sebe.

Među takvim „hrabrima“, s radilištem na čistom zraku i bez doticaja s drugima, nekoliko proteklih dana  su tri mladića iz zagrebačke tvrtke Instel promet. Oni su montirali javnu rasvjetu na šest novopostavljenih  stupova, do sada noću i osobito za magle slabo vidljivom spoju nove sjeverne zaobilaznice oko Petrinje i prilazu-izlazu iz pravca Zagrebačke ulice.

Na visoke metalne stupove ugrađene su LED svjetiljke, a ovakvu  štedljivu i ekološki prihvatljivu rasvjetu dobit će i deset dosadašnjih stupova uzduž brestovskog mosta.

Ako ih ne omete najavljeno pogoršanje vremena, djelatnici zagrebačke tvrtke svoj će posao okončati do konca ovog zadnjeg tjedna u ožujku. Mladići nam  kažu kako ih ne zabrinjava epidemija koronavirusa, jer uz njihovo radno mjesto samo su vozila u pokretu, a kratko je zadržavanje tek za regulacije privremenog prijenosnog  semafora.

Za nove rasvjetne stupove na  ulazno-izlaznom raskrižju za Petrinju  i LED rasvjetu po mostu preko Kupe kod Bresta, troškove snosi Županijska uprava za ceste  Sisak.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here