Župan obišao medicinske djelatnike u trijažnim jedinicama sisačke opće bolnice

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 25. ožujka 2020. godine, posjetio Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku i u društvu ravnatelja bolnice, dr. Tomislava Dujmenovića obišao medicinsko osoblje, koje sukladno naputku Nacionalnog stožera civilne zaštite, na ulazu u bolnicu provodi trijažni postupak, odnosno razvrstava pacijente po hitnosti medicinske obrade i upućuje ih na odgovarajuće bolničke odjele.

Župan je i nakon ovog obilaska zahvalio medicinskom osoblju na požrtvovnosti i predanom radu na opću korist. Pohvalio je njihovu učinkovitost, organiziranost i dobre rezultate rada, kojima sigurno zahvaljujemo još uvijek povoljnu situaciju u SMŽ ako govorimo o zarazi koronavirusom COVID 19.

Ravnatelj bolnice je zahvalio županu na trajnoj brizi o bolnici, dodajući kako zahvaljujući dobrom odnosu i svakodnevnim kontaktima sa županom sve probleme rješavaju u optimalnom roku.

Što se tiče aktualnog djelovanja bolnice u njoj se radi prema uputama nacionalnog stožera, reduciran je hladni pogon, radi se samo za hitne i onkološke bolesnike, promijenjen je režim ulaska u bolnicu, svima koji dolaze u bolnicu mjeri se temperatura, a nakon toga ih se šalje na odgovarajuće odjele.

Dr. Dujmenović je rekao kako u je našoj županiji trenutno dijagnosticirano pet bolesnika s koronavirusom. Tri su u bolnici, a dva na kućnom liječenju i svi su s blagom kliničkom slikom.

Bolnica se prilagodila uvjetima rada i može se brinuti za zdravstvenu  skrb stanovništva u cijeloj županiji.

tekst i foto smz.hr

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here