Grad Petrinja je podijelio zaštitnu opremu javnim ustanovama

27. ožujka 2020. u gradskom parku održana je tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite Grada Petrinje na kojoj je ujedno Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje nekim javnim ustanovama predao još zaštitne opreme- maske, vizire te pregače.
Opremu su preuzeli i Gordana Stjepanović , dr. med.,voditeljica Odjela za pulmologiju i dugotrajno liječenje s palijativnom skrbi OB Dr. Ivo Pedišić Sisak; Jovanka Lazić Malešević, voditeljica Zavoda za hitnu medicinu SMŽ , Ispostave Petrinja; Zdenko Matijašec, ravnatelj Doma zdravlja Petrinja;Zvonimir Ljubičić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Petrinja; Petar Ćosić, vlasnik zdravstvene ustanove Zrinus te se zahvalili Gradu Petrinji istaknuvši kako im je svaki komad ove opreme bitan obzirom da su im zalihe ograničene, a neizvjesno je koliko će stanje epidemije potrajati.
Svi prisutni naglasili su važnost pridržavanja mjera koje donosi Stožer civilne zaštite RH kako bi bili što uspješniji u borbi protiv epidemije koronavirusa. Iva Abramović, volonterka Stožera civilne zaštite Grada Petrinje zamolila je građane za razumijevanje i strpljenje obzirom da ovih dana dobivaju zaista puno upita i zahtjeva građana.

Grad Petrinja je nabavio 15 tisuća maski, oko 13 tisuća rukavica i to smo nastojali odmah da podijelimo svima onima koji su najpotrebitiji. Mogu reći da smo i sisačkoj Bolnici pomogli i odmah smo reagirali i danas reagiramo sa ovim vizirima, sa opremom koja je važna za taj dio sigurnosti zdravstvenih djelatnika, ali i vatrogasaca. Vjerujem da će to dobro doći. Sve što moramo raditi kroz buduće razdoblje da ćemo imati puno posla – kaže Dumbović

Sve upute možete pronaći na mrežnim stranicama: Grad Petrinja , Nacionalni Stožer Civilne zaštite , Koronavirus

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here