Nova vizura Senjaka i okolice: Visinski strojevi na gradilištu dvorane, nizinski radovi za dječje i sportsko igralište

Autor: Antun Petračić

Nova  panorama  nadaleko je vidljiva s prometnica, iz dvorišta i kuća  velikog dijela istočnog gradskog dijela Petrinje.

Usred gradilišta nove gradsko-školske sportske dvorane pokraj Osnovne škole Mate Lovraka „niknula“ su dva ogromna građevinska  stroja koji će se idućih dana koristiti u novoj fazi podizanja ovog godinama, od svih uzrasta očekivanog i željenog objekta.

Visoki snažni izduženi crni stroj služit će za ugradnju betonskih pilota kojima će se učvrstiti osnovna podloga za temeljenje  cijele zgrade. Kada proradi za koji dan, ovaj će stroj istovremeno kopati zemlju i automatski sabijati beton, a piloti različitih dimenzija ugrađivati u razne dubine, saznali smo na ovom velikom gradilištu Grada Petrinje.

Žuta dizalica s visinom 30 metara u blizini stroja za bušenje pilota   još se montira, a njena je glavna zadaća prenijeti na buduće temelje sve montažne i druge dijelove nove dvorane. U tome će se koristiti kran dugačak  40 metara, a na njegovoj sredini snaga nosivosti je 2,5 tone tereta.

Novi „visinski“ građevinski strojevi dominiraju vidikom predjela Senjaka i šire okolice ovog dijela  Petrinje, a stotinu-dvije metara zračne linije južnije, pokraj Vatrogasne ulice, „nizinsko“ je gradilište. Tu se radi na dječjem i sportskom  igralištu, teren je uvelike pripremljen, a unatoč svih nevolja s koronavirusom i ovdje se radilo danas, u četvrtak 2. travnja 2020.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here