Jedan novooboljeli od COVID-19 u Sisačko-moslavačkoj županiji

REPUBLIKA HRVATSKA

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Sisak, 4. travnja 2020

.U Sisačko-moslavačkoj županiji imamo jednog novooboljelog od COVID-a 19. Riječ je o dvadesettrogodišnjem pacijentu koji je u kućnoj samoizolaciji od 26. ožujka 2020. godine zbog kontakta sa dokazano oboljelom osobom od COVID-a 19.

Od osamnaest pacijenata s područja Sisačko-moslavačke županije, dvoje pacijenata je ozdravilo, te je sada šesnaest pozitivnih pacijenata na našem županijskom području. U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se četiri pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju. Apeliramo na sve kako ovo nije vrijeme za druženja već je vrijeme za dosljedno provođenjesvih izdanih uputa i preporuka kako bi zajedničkim snagama spriječili daljnju propagaciju oveo zbiljne bolesti.

Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana,redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.

Načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije doc. dr. sc. Roman Rosavec v.r.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here