Sve što želim u ovom trenutku – idi iz života moga

Autor:Miroslav Šantek
Anarhizam mi je bio u krvi, svi na barikade – stihovi su jedne pjesme grupe Azra, a ono što se ukazalo pred očima Petrinjaca su prepreke, znakovi zabrane prolaza na mnogim javnim površinama u gradu. Blokiran je gradski park i nasipi Petrinjčice i Kupe, a sve u vezi aktualne situacije oko koronavirusa.
U ovoj zgradi koja je ovih dana dobila sasvim novu boja pročelja i koja sada odiše vrlo živahno i privlačno je nekoć i sam Stjepan Radić dobro jeo, pio i družio se sa svojom ekipom. To su čuvena “Tri gavrana” na početku Šenoine ulice. Gavrani su davno odletjeli,a sada se ovdje nalazi kafić (nažalost zbog ove situacije zatvoren) i banka koja i dalje posluje.
U ovo ludo vrijeme sve radi skraćeno, sve je užurbano, pa tako i ovaj prizor. Automobili na trenutak zastaju na autobusnoj stanici kod gradskog parka da bi se kupilo nešto u kiosku. Održava se red od dva metra, kupe se potrebne stvari, užurbano se uđe u automobil – i pravac kuća.

Nedavno se prilikom potresa u Zagrebu i katastrofalnih i žalosnih prizora iz hrvatske metropole, sa balkona naših susjeda iz Srbije i Bosne i Hercegovine začuo pljesak i riječi podrške Zagrebu i unesrećenim ljudima. Tamošnji ljudi su od srca poželjeli sve najbolje i ukazao se prizor ljudskosti i zajedništva – nešto doista rijetko, nešto kako bi ovaj svijet trebao i izgledati. S jednog beogradskog balkona začula se i melodija prastarog i dosta opskurnog hita iz osamdesetih godina kojeg izvodi grupa Far, a pjesma je poznata svima koji su u to vrijeme gledali kultnu seriju Sivi dom.
Riječi koje i meni padaju na pamet kad vidim svu tu današnju situaciju: Sve što želim u ovom trenutku, idi iz života moga…

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here