Po pravilima za Covid – 19 proradila Gradska tržnica Petrinje: Uz stalni nadzor svakodnevno otvorena od 8 do 13 sati

Autor: Antun Petračić

Natkriveni i zatvoreni  dijelovi Gradske tržnice Petrinje od jutros su opet u svojoj funkciji, ali u izmijenjenim uvjetima prilagođenih mjerama opreza i sigurnosti glede koronavirusa. Tržnica je nadzirana od djelatnika Komunalca, vanjski prostor je ograđen, sa zapadne strane se ulazi  uz obvezatno dezinficiranje ruku i pridržavanja razmaka najmanje dva metra, izlaz je na istočnoj strani, a na betonskim štandovima u propisanoj udaljenosti razmješteni su prodavači. Oni su zaštićeni maskama i rukavicama i od kupca odvojeni plastičnom pločom.

Prvog dana novog načina prodaje-kupnje  uzrokovanog Covidom -19 javilo se 12 vlasnika OPG-ova, a očekuje se povećanje njihova broja, jer će pod ovakvim mjerama  tržnica nastaviti raditi i poslije Uskrsa svakodnevno od 8 do 13 sati.

Iz Komunalnog Petrinja su izvijestili kako cijeli  prostor stalno peru, čiste i dezinficiraju, vode računa o sigurnosnom razmaku kod ljudi  u redu na ulazak i oko štandova, a planiraju organizirati i prodaju cvijeća i rasadnica.

Prvog sata po otvorenju, jutros je sve prodavače  obišao gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović, uz  poziv ostalim zainteresiranim prodavačima da dođu sa svojim proizvodima.

-Najvažnije je da svaki  OPG ima prodajno mjesto,  jer oni žive od svoga rada i svaka im je kuna teško zarađena. Pridržavajte se epidemioloških propisa  i drugih mjera Stožera civilne zaštite Hrvatske, koji izvrsno radi, a njihove naputke primjenjuje i Gradski stožer Petrinje. Najvažnije  je držanje razmaka između ljudi i što manje kretanja, zbog čega smo ogradili park i ulaze na šetalište po nasipima pokraj Petrinjčice. Grad je osigurao 17.000 maski i rukavica, besplatno ih dijeli Petrinjska kuća zdravlja, i ovdje na placu ćemo ih davati  ljudima u redu za ulazak. Nabavljeno je i 30 električnih šprica za dezinficiranje, a dobit će ih stambene zgrade za svoje zajedničke prostore – prvog dana novog načina rada Gradske tržnice prijepodne je pozvao, savjetovao, najavio i izvijestio Darinko Dumbović.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here