Sjedi curo kod kuće

Autor:Miroslav Šantek
Jutro 14. travnja je donijelo drastičnu promjenu vremena. Jučerašnje vrućine primjerene ranom ljetu je brutalno zamijenila hladna kiša, osjetan pad temperature, pa čak i na trenutke snijeg koji se miješao s kišnim kapima. Teško je uopće više prognozirati kakvo će vrijeme biti – to ni Vakula ne zna sa sigurnošću, a kad čovjek malo bolje razmisli i sjeti se Severininih stihova koja pjeva da je videla snijeg u maju i vraga u raju…
Petrinja je klasično, sablasno pusta. Jedini redovi građana se mogu vidjeti ispred banaka i dućana koji rade do 17 sati. Sve ostalo je i dalje mrtvo i tko zna kad će ponovno oživjeti. Ovog utorka sasvim sigurno ne. Kiša, vlaga i hladnoća samo pojačavaju depresivnu sliku grada. I dimnjaci s kuća se ponovno u većem broju dime i prave zavjesu iznad grada.
Sjedi curo kod kuće – jer on nije za tebe, pjevao je prije skoro trideset i pet godina pokojni Zijo, pjevač i autor pjesama one prve i neponovljive Crvene jabuke koja je itekako sa svojom pojavom imala smisla u vrijeme sredine osamdesetih. Danas nažalost mnoge cure sjede kod kuće, ali ne zbog kiše na prozoru ili njihovog dragog koji se kurva okolo, već zbog preporuka s televizijskog ekrana.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here