Danas nema novooboljelih od COVID-19 u SMŽ

REPUBLIKA HRVATSKA 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Sisak, 22. travnja  2020. 

PREDMET: Izvješće za 22.travnja 2020. godine

 

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19 s području grada Siska.

Od trideset i dva pacijenata s područja naše Sisačko-moslavačke županije, dvanaest pacijenata je ozdravilo (sedam iz Siska, dva iz Petrinje, jedna pacijentica iz Lekenika,  jedan pacijent iz Novske i jedan s područja općine Velika Ludina), te imamo sada dvadeset pozitivnih pacijenta na našem županijskom području.

U Domu umirovljenika u Petrinji i Sisku zasad nemamo oboljelih kako korisnika tako niti djelatnika od zarazne bolesti COVID-19.

Apelira se na sve stanovnike da provode socijalno odgovorno ponašanje i dosljedno provode sve preporuke i naputke Nacionalnog kriznog Stožera.

Napominjemo kako vrijeme za opuštanje još uvijek nije stiglo. Virus se prenosi kapljičnim putem i ukoliko stanovnici naše županije ne ograniče svoje kretanje kao i nastavak obaveze pridržavanja svih preporuka s naglaskom na socijalnu distancu, epidemiološka situacija može se i pogoršati.

Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Ovu bolest COVID-19 ne sprječava niti suzbija medicinsko dostignuće i umijeće hrvatskih stručnjaka već model ponašanja ljudi.

 

S poštovanjem,

Načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije

doc. dr. sc. Roman Rosavec v.r.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here