Hrvatski branitelji na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji: Nezadovoljni izjavama Zorana Milanovića lampionima ispisali HOS

Autor:Antun Petračić

Nezadovoljan je dio  hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja Grada Petrinje, a jednako slično  i njihovi brojni suborci iz cijele Hrvatske.

Ljuti ih i boli, oštro osuđuju, smatraju neprihvatljivom i uvredljivom najnoviju izjavu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da „HOS-ovu ploču u Novskoj treba maknuti i negdje baciti“.

Sudionici  Domovinskog rata ujedno spominju ranije neprimjerene ocijene bivšeg premijera „o Hrvatskoj kao slučajnoj državi“ i „Hrvatskoj temeljenoj na odlukama AVNOJ-a“.

Svoje neslaganje s takvim  mišljenjima  predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića skupina članova HVIDR-a Petrinje i Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade HV Grom izrazila je na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji  ispisivanjem kratice HOS-a oblikovane s 30 zapaljenih crvenih lampiona.

Ovom mirnom javnom prosvjedu dragovoljaca,  branitelja i veterana  s područja  Petrinje pridružili su se ratni prijatelji iz Siska, a među inima također Nenad Bužanić, predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Sisačko- moslavačke županije i  iz Kutine vukovarski branitelj, zamjenik gradonačelnika toga grada, Damir Markuš.  ( A. Petračić)

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here