Autor:Miroslav Šantek
Duga je ta Radićeva petrinjska ulica. Isprepletena igrom svjetla i sjene,ove proljetne noći tone u san. Tek pokoji automobil i rijetki prolaznik na putu za jug prođe kroz nju, a ispred jedne malene i nenabačene kućice dvije žene plaču. Tuga je stigla u ovaj mali dio svijeta.Njihov ujak se ove noći preslio na onaj drugi svijet. Tiho i u miru. Nakon duge i teške bolesti preminuo je Zdravko Grmuša u 61 godini života.
Zdravko je dragovoljac Domovinskog rata i nekad poznati petrinjski sportaš, a i sam ga osobno poznajem i sjećam se njegovih demonstracija karate udaraca u vrijeme kad je bio mlađi, jači i pun života. No,baš nitko od nas ne zna što donosi sutra. Zdravko je nažalost izgubio ovu životnu bitku i podsjetio nas kako je život vrlo krhka i nepredvidiva stvar.Zdravko je predstavnik one stare Petrinje koja nas polako napušta.
Na njegovom ispraćaju se neće razbježati jato ptica od počasnih plotuna iz pušaka Hrvatske vojske, a ni njegova supruga neće dobiti hrvatsku zastavu s njegovog lijesa, a neće ni na osmrtnici pisati vrijeme i mjesto njegovog ispraćaja. Neće doći ljudi oprostiti se s njim. Baš kao i sa svim umrlima u ovo suludo korona vrijeme. Tek najuža rodbina će ga ispratiti zauvijek.
Trenutno živimo u takvom dobu.A on je otišao tamo gdje ćemo svi jednom doći. Nick Cave bi zapjevao: One more man gone…

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here