CORONA PROLAZI, A DA LI NORMALNA HR DOLAZI

Prošlo je neko vrijeme u kom su se dešavale mnoge stvari, a na koje Predsjednik Milanović nije reagirao pa su  okorjeli desničari jedva dočekali da bi ga ofenzivno napali svim sredstvima zbog predloženog bacanja table postavljene u Novskoj, zna se koje.
Ne vrijedi što je i sam Milanović to lijepo objasnio pa čak potkrijepio tumačenjem prvog hrvatskog predsjednika. Takvi likovi to ne kuže ili samo ne žele shvatiti. I kad kažu da je Milanović nešto sasvim drugo, onda su u pravu. Milanović je kognitivno i emocionalno nešto sasvim drugo i oni koji podmeću i grade neke bodove pljuvanjem, podmećući i  uopćavajući i banalizirajući jednu rečenicu, definitivno nisu mu ravni.
Tako rade klinci. Buntovni i neiskusni, da ne kažem nepametni, piju,  puše, rade kojekakve pizdarije samo kao otpor nekim autoritetima, a mnogi kad odrastu i shvate mijenjaju se. Neki likovi nisu nikad odrasli, nikad naučili i nikad se opametili pa i dandanas veličaju zlo koje se dogodilo hrvatskom narodu u liku Ante Pavelića i njegove fašističke države koju su kao i fašizam općenito osudile sve relevantne nacije i države.
Kao da je Predsjednik manje Hrvat i manje domoljub zbog onog što je rekao, a oni koji veličaju tu hrvatsku sramotu su veliki domoljubi. Da. Baš. Onim jadnim klincima koje je Tuđman nazvao i fanaticima, a čija su imena na toj ploči, manje je za zamjeriti tadašnje ZDS. Bilo je takvo vrijeme. I sam sam pjevao s drugim dečkima Juru i Bobana, nazivali smo se preko Motorola čedama i ustašama, a mnogi to nisu bili, zapravo ih je  bilo vrlo malo. Bilo je to vrijeme raznih strahova, a način života takav da smo se ohrabrivali na razne načine.
Ti su klinci izginuli za HR i to nije nitko osporavao, ali postavljanje tipičnih ustaških slogana na javno mjesto je sasvim nepotrebno. Dobro je Puhovski pitao: Tko je od njih reagirao na uništavanje spomen obilježja antifašističke borbe (NOB-a) na cijelom području Hrvatske. I tamo su neka nevina imena.
Da. Nacionalisti nisu prijatelji domovine i narode. Nacionalisti rade protivno  odredbama Ustava svoje države i ako nisu glupi onda su jednostavno neprijatelji iste te države, skloni bez imalo respekta i straha pljuvati one koji misle drugačije, a još bolje kad misle ispravno i argumentirano.
Corona će proći, a NORMALNA HRVATSKA nadam se krenuti.
ZA PS PORTAL M STRIŽAK

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here