Spermatopsida je latinsko ime za klasu voća u kojima su sjemenja. U tu klasu spadaju mandarine i jagode. Možda i još neko drugo voće ali to ćemo istražiti kasnije. Otkud sad odjednom ovako nešto za PS-portal? Pa pogodila me  nova vijest s područja Kristine Mandarine. Kristina Mandarina je promijenila image. Do sada je bila prodavačica mandarina ali ovaj tjedan je doživjela metamorfozu. Sad prodaje jagode, a jagode i mandarine spadaju u istu klasu voća koje se na latinskom zove: Sperma topsida. Dakle metamorfoza Kristine s dvije Mandarine.

Metamorfoza je biološki proces u kojem se životinja fizički razvija nakon rođenja. Metamorfozu prati promjena u tijelu ali i promjena u ponašanju i promijeni životnog prostora. Dakle, kod Kristine je taj proces metamorfoze počeo prije nekog vremena kad su došle tjelesne promjene uzrokovane velikom količinom silikona. Zadnja promjena je nastala prošli tjedan kad je došlo do promjene u ponašanju. Umjesto mandarina, ona sad prodaje jagode, a umjesto promjene okoline boravka je odlučila da se zaštiti od okoliša. Dakle, rukavice, masku protiv korone i naočale su bile potrebne da se omogući metamorfoza. Jedino zajedničko, barem do sada je da Kristina prodaje istu klasu voća koja se zove: spermatopisida. Moglo bi se dogoditi da za koji tjedan dođe do nove metamorfoze kad se pojavi slijedeće sezonsko voće, na primjer trešnje.

No dosta biologije i glupavih priča. Ona cura koju zovi Kristina Mandarina sad prodaje jagode. Prodaja jagoda u Zagrebu je došla do astronomskih količina. Zagrepčani, a i prolaznici su poludjeli za jagodama. Zbog korone nisu mogli ići u kupovinu ali sad kad su restrikcije smanjene, muški svijet je poludio za jagodama. Još nikad u povijesti Hrvatske nije prodano toliko jagoda. Naravno da razumijemo o čemu se radi. Ne radi se uopće o jagodama ili voću ili vitaminima C. Radi se o ogromnim Kristininim grudima. Da su joj jagode crvljive i pune pljesni, ona bi sve to bez problema prodala. Čim bi pokazala duboki dekolte, preko pulta bi letjeli kilogrami jagoda. Svi ti muškarci koji kupuju jagode ne bi ni primijetili da li su u škaniclu jagode ili nešto drugo. Ženske grudi imaju magnetsku privlačnost. Tu se ništa drugo ne može zaključiti.

I tako sjednem ja za kompjuter i probam pronaći nešto što bi moglo objasniti način na koji muški mozak radi. Evo što sam našao:

Univerzitet u južnoj Floridi je napravio studiju iz oblasti gledanja u ženske grudi. Stotinama muškaraca i žena su stavili naočale koje imaju senzore koji mjere u kojem smjeru ljudi gledaju i gdje fokusiraju pogled. Tim pokusnim kunićima su onda dali da listaju knjigu sa slikama žena svih vrsta, boja i veličina. Ispostavilo se da i muškarci i žene pogled najprije fokusiraju u grudi a onda tek u lice. Najduže pogled zadrže na grudima a onda tek pogledaju u lice, ruke, noge. Objašnjenje je da su muškarci tako programirani. U njihovoj DNK je kodirano da gledaju u grudi htjeli oni to ili ne. To se jednostavno mora. Oni  i da hoće ne mogu promijeniti redoslijed gledanja. Tako su stvoreni i to je to. Žene gledaju u grudi drugih žena da ocjene jesu li im te druge žene na slici konkurencija. To je isto programirano u DNK. Sad je naravno jasno zašto je Kristina toliko uspješna u prodaji mandarina i jagoda. U stvari, sad bi joj trebalo dati ime Kristina Jagodina. Vjerojatno će sa svakim sezonskim voćem dobivati novo ime: Kristina Mandarina, Kristina Jagodina, Kristina-Trešnjevina, Kristina-Kruškovina, Kristina-Lubenicina, Kristina-Jabukovina onda na jesen Kristina-Grožđevina. Poslije toga opet dolaze mandarine i tako počinje novi ciklus. Ako promet padne, treba malo natočiti silikona pa će prodaja opet procvjetati.

 

By Marijan Jozić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here